SIS rămâne în subordinea președinției. Curtea Constituțională a invalidat legea votată de PSRM și Partidul „ȘOR”

SIS-1
Foto:SIS

Curtea Constituțională a declarat nulă încă o lege votată de majoritatea parlamentară compusă din PSRM și Partidul „ȘOR”. Se referă la legea prin care Serviciul de Informații și Securitate a fost scos din subordinea Președintei Republicii Moldova și transmis în subordinea parlamentului,

Vă aducem amintă că, pe 4 decembrie 2020, deputatului PAS Sergiu Litvinenco a depus o sesizare prin care a cerut să fie suspendate noile prevederi votate până când CC nu se va expune pe marginea acestui.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „HOTĂRĂȘTE: 1. Se admit sesizările depuse de dl Sergiu Litvinenco, dl Dinu Plîngău și dna Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Se declară neconstituțională Legea 218 din 2020 pentru modificarea unor acte normative. decembrie 3. Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate 1 supusa niciunei cãi de atac, intră în vigoare data adoptării și se publică in Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Președinte Domnica MANOLE CONSTITUTIONALA Chisinău, 27 aprilie 2021 AOGIOW Dosarul nr. 195a/2020 195a/”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente