Profesorul Vasile Postica de la UTM a fost decernat cu premiul „Cristalul calității” în domeniul cercetărilor

Vasile-Postica_Cristalul-Calitatii

Vasile Postica, doctor în ştiinţe inginerești, de la Universitatea Tehnică a Moldovei, a obținut „Cristalul Calității”, și premiul „Valeriu Canțer” în domeniul cercetării, decernate de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare pentru teza de doctor de excelenţă în științe inginerești de gradul I pe tema „Proprietățile senzoriale ale structurilor hibride în bază de oxizi metalici și a rețelelor lor”, specialitatea 233.01. Nano-microelectronică şi optoelectronică. De o diplomă de merit s-a învrednicit și conducătorul său ştiinţific, prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN.

În cadrul concursului, inițiat de către Consiliul Naţional pentru Acreditare și Atestare, ajuns deja la a 11-a ediție, au fost desemnate 11 teze de doctorat de excelenţă (de gradul I, II și III) și 1 teză de doctor habilitat de excelenţă în trei domenii: știinţe ale naturii și vieţii; științe reale și tehnice; știinţe socioumane. Ceremonia de decernare a premiilor „Cristalul Calității” în domeniul cercetării a avut loc în data de 23 aprilie 2021, scrie UTM.md.

Cei 12 laureați ai concursului s-au învrednicit de premii acordate în numele unor personalități științifice marcante din Republica Moldov: Ion GaneaNatalia GheorghiuValeriu CanțerVirgil MândâcanuAnatolie JacotăVsevolod și Sveatoslav MoscalencoNicolae BucunConstantin TurtăVladimir Axionov. Totodată, diplome de merit au fost decernate și conducătorilor și consultanților ştiinţifici ai tezelor laureaților.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez. 

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente