BAC-ul ar putea fi anulat. Dodon a propus fracțiunii PSRM să înainteze această inițiativă în parlament

BAC-2018-1

Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate. Igor Dodon a anunțat că a propus Fracţiunea Partidului Socialiştilor să înainteze în parlament inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire și a altor examene, din causa perioadei îndelungate în care elevii nu au fost prezenți la școală.

„Am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut)”, menționează Igor Dodon.

Amintim că, recent, a fost creată o nouă petiție de către elevi prin care se solicită anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Aceasta a fost semnată de aproape 4 000 de persoane.

Amintim că anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

În acest an, autoritățile au decis că elevii vor susține examenele de BAC. Sesiunea ar urma să înceapă pe 4 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente