Trei sportivi moldoveni vor concura la o competiție de scrimă la Madrid

final_trophee_monal_20121_80452400

Trei sportivi moldoveni vor participa pentru lotul național de scrimă, la un turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce se va desfășura la Madrid.

Ecaterina Gorobeț, va evolua la Madrid în competiție individuală feminină de floretă, iar Natalia Bugaevschi, în cea de sabie.

Singurul reprezentant al țării noastre, la masculin, este Eugeniu Vadaniuc, care va evolua în proba de floretă.

Misiunea sportivilor la acest concurs nu este deloc ușoară – pentru a ajunge în Japonia, la Olimpiadă, ei trebuie să urce pe prima treaptă a podiumului la întrecerea din Spania. Deși sunt conștienți că șansele lor nu sunt atât de mari, scrimerii moldoveni vor face tot posibilul pentru a îndeplini acest obiectiv.

„Va fi, într-adevăr, foarte greu. Toți adversarii sunt pe măsură și vor lupta cu desăvârșire pentru șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice, dar eu voi face tot posibilul, voi depune efort maxim”, a spus sportiva, Ecaterina Gorobeț.

„Este o concurență foarte mare la scrimă, pe plan mondial. Dacă e să nu vorbim despre Europa, sunt puternice și țările din Asia, Africa. Scrima este acum un sport foarte dezvoltat și este foarte greu să concurezi. Dar, o să muncim. Voi face tot ce pot”, a menționat sportivul, Eugeniu Vadaniuc.

„Sportivii noștri trebuie să înțeleagă că toți sportivii au emoții la turnee. Trebuie să îți depășești limitele și să faci tot posibilul să obții primul loc. Toți sportivii au șanse. Fiecare care vine la competiție are șanse să o câștige”, a spus antrenorul lotului național al Republicii Moldova, Mihail Paghiev.

Turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice se va desfășura în capitala Spaniei în perioada 24-25 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente