UPDATE: pompierii continuă să lupte cu incendiul de la depozitul de vopsea din sectorul Botanica

in6

Un depozit de vopsea, situat pe strada Calea Basarabiei, a fost cuprins de flăcări. Imediat, la fața locului au sosit pompierii care încercă să lupte cu focul. Deocamdată nu se știe ce a declanșat incendiul.

UPDATE 11.20. Momentan, pompierii IGSU intervin în forță pentru lichidarea incendiului în depozitului de pe strada Calea Basarabiei 30. Totodată, au fost create patru sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 de litri de acetonă, iar mai multe recipiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile, pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revărsării acestora și stingerii focarelor. Situația este gestionată la fața locului de către conducerea IGSU.

UPDATE 9.0: Datorită eforturilor efectivului de trupă și comandă focul nu mai obține răspândire. Pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii.

Momentan, la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii sunt antrenați 60 de pompieri cu 15 unități de tehnică, conform numărului sporit de intervenție de gradul III.

Conform datelor IGSU, suprafața depozitului afectat de foc este de 2 000 de metri pătrați. Victime nu au fost raportate. Incendiul a fost localizat la 8.57.

Primarul Ion Ceban a declarat că și responsabilii din cadrul primăriei sunt mobilizați la fața locului pentru a acorda tot suportul necesar în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente