Primarul Capitalei va solicita Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale să redeschidă teatrele

teatru

După mai multe proteste și nemulțumiri din partea teatrelor, actorilor, dar și simplilor consumatori de artă din Chișinău, primarul capitalei anunță că va solicita redeschiderea teatrelor.

„Propunem ca teatrele să-și reia activitatea. În această săptămână vom veni cu o solicitare către Comisia Națională pentru Situații Excepționale, pentru a fi reluată activitatea teatrelor, cu respectarea tuturor normelor sanitare. Spectatorii să fie așezați peste un scaun, așa ca să fie respectată distanța socială, iar cei care vin la teatru să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile. Consider că nu are sens ca toate restaurantele și piețele să activeze, iar teatrele să rămână închise. Trebuie să ne gândim și la actori în această perioadă”, a menționat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că activitatea teatrelor a fost sistată de autoritățile naționale în contextul COVID-19. Această decizie a stârnit nemulțumiri, întrucât centrele comerciale, dar și alte locuri unde se adună multă lume au rămas deschise. În acest context, mai mulți actori au participat la diverse manifeste care aveau un singur mesaj comun „avem nevoie de artă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente