Moldova a recepționat alte 48 000 de doze de vaccin prin platforma COVAX

XYZ03187_2
Foto:UNICEF

Republica Moldova a primit încă un lot de 48 000 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX, acest anunț a fost făcut de președinta țării, Maia Sandu.

„Azi, Republica Moldova a primit încă un lot de 48 000 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX.
Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații. Ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape: oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații – GAVI, CEPI, OMS, UNICEF – și țărilor care au contribuit financiar – SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene”, menționează Maia Sandu.

Șefa statului mai spune că țara noastră contează pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic.

Reiterăm că, ieri, Republica Moldova a mai recepționat un lot de vaccinuri din partea României. Este vorba despre 132 000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca. Acestea se adaugă celor 72 000 de doze livrate până acum.

Până în prezent, peste 93 000 de moldoveni au primit cel puțin o doză de vaccin, iar peste 9 000 sunt complet vaccinați cu două doze. La șase săptămâni după începerea campaniei de imunizare împotriva COVID-19, numărul îmbolnăvirilor în rândul cadrelor medicale a scăzut cu 75 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente