Premierul României: „Vom acorda Republicii Moldova încă 132 000 de doze de vaccin anti-COVID-19”

primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-r-moldova-la-mijlocul-lui-februarie-cine-sunt-producatorii-162853-1612025969

Guvernul României a anunțat că va oferi Republicii Moldova alte 132 000 de doze vaccin anti-COVID produse de AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de premierul român, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook, informează site-urile de știri din Moldova.

„Hotărâre de guvern: ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății, constă în acordarea a 132 000 de doze vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca”, se arată în hotărârea Guvernului României, la care se referă premierul de la București.

Premierul interimar de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, a anunțat astăzi, după ședința Comisiei pentru situații excepționale că nu vor fi impuse taxe celor 182 000 de doze de vaccin Sputnik V ce vor fi donate Republicii Moldova. 62 000 de doze sunt destinate locuitorilor din regiunea transnistreană.

Premierul interimar nu a anunțat noi restricții pentru cetățeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente