(video) „Trece vremea omului, iaca este, iaca nu-i.” Clipul piesei, filmat de revelionul 2021, poate fi găsit pe YouTube

1133

Noul videoclip „Trece vremea omului”, filmat de revelionul 2021, acum poate fi privit de admiratori și pe canalul YouTube al trupei Zdob și Zdub. Pentru prima dată, piesa a apărut pe albumul experimental Basta Mafia în 2012.

„Viața e atât de trecătoare. Acum, ca niciodată, ne gândim la sensurile profunde care ne dau înțelepciunea să trecem peste vremuri grele și să rămânem optimiști! Piesa «Trece vremea omului» e despre valori veșnice. Ca mesaj filosofic, e una dintre preferatele mele. Din acest motiv, am ales-o pentru un remake cu Frații Advahov și i-am dat un restart. Soloul la cimpoi, interpretat de trompetistul Valeriu Mazîlu, e cireașa de pe tort în această piesă. Laitmotivul la cimpoi a fost inspirat de folclorul arhaic, descoperit pe rafturile prăfuite ale arhivelor Radioului Național. Continuăm să facem muzică ca să susținem oamenii în perioada pandemică”, a declarat vocalistul trupei Zdob și Zdub Roman Iagupov.

Amintim că, pentru emisiunea de revelion 2021 „Vis de iarnă”, Zdubii au pregătit o colaborare inedită cu celebra Orchestră a Fraților Advahov. Opt compoziții din repertoriul Zdubilor – inclusiv piesele îndrăgite de fani «Zdubii bateţi tare», «Miorița», «La cârciuma de la drum» – au prins o nouă viață și noi culori datorită măiestriei orchestrei folclorice.

Piesa „Trece vremea omului” e una dintre cele mai ascultate piese din concertul de jubileu al Zdubilor Live at Dendrarium pe YouTube. O și mai mai popularitate piesa a prins datorită mesajului etern anume acum, pe timpul pandemiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente