Moldova va beneficia de o finanțare de 685 000 de dolari pentru sectorul agricol

658x0_1

Republica Moldova va beneficia de 685 000 de dolari din Fondul Verde pentru Climă pentru a integra politicile de adaptare la schimbările climatice în documentele strategice din sectorul agricol. Anunţul a fost făcut de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

FAO Moldova a lansat un proiect nou ce va facilita integrarea adaptării la schimbările climatice a sectorului agricol în procesul național de planificare a politicilor, ceea ce va contribui la reducerea vulnerabilităților la nivel local și central.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului, desfășurat online, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju, a menționat că vulnerabilitatea sectorului agricol este caracterizată prin expunerea majoră la temperaturi medii anuale ridicate și fenomene meteorologice extreme, frecvente în ultimii ani.

„Fenomene ce cauzează declin în productivitatea agricolă, pierderi financiare enorme cu efect negativ asupra întregii economii naționale. În acest context, sporirea rezilienței și adaptării la impactul schimbărilor climatice a sectorului agricol este o necesitate stringentă”, a spus Ion Perju.

Proiectul a fost lansat astăzi, 24 martie, la Chișinău şi va fi implementat în următorii trei ani. Acesta va fi realizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, susținut financiar de Fondul Verde pentru Climă (FVC). Prin acest proiect se va susține efortul țării de a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și angajamentele din cadrul Acordului de la Paris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente