25 martie este termenul-limită pentru depunerea Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020

fisc-1280×720
Foto:https://tv8.md/

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, potrivit prevederilor Codului fiscal, persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, contribuabilii care desfășoară activitate profesională precum și persoanele fizice care desfășoară activitate independentă au obligația de a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020 până la 25 martie 2021.

Contribuabilii sus-menționați urmează să depună Declarația/Darea de seamă cu privire la impozitul pe venit la Serviciul Fiscal de Stat, în mod electronic conform prevederilor stabilite de art. 187 alin. (2) din Codul fiscal sau pe suport de hârtie.

Întreprinderile agricole dispun de dreptul de a achita impozitul în două etape: 1/4 din sumă până la 25 septembrie și 3/4 din această sumă până la 25 decembrie ale anului fiscal. De asemenea, agenții economici ai sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției și în domeniul sănătății, precum și persoanele fizice ce desfășoară activități independente vor achita impozitul pe venit la buget, în rate, trimestrial, până în data de 25 a lunii următoare trimestrului corespunzător.

Alte aspecte referitoare la Declarația impozitului pe venit le puteți vedea AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente