Germania își extinde lockdown-ul: „Suntem într-o situație foarte serioasă”

MDk2NGM2NTQ5MjdlZTA4YjFhOTQzZDRjMmRlOWY=.thumb
Foto:Digi24

Germania extinde lockdown-ul până pe 18 aprilie și le cere cetățenilor să stea acasă în timpul sărbătorilor Pascale, a anunțat marți cancelarul Angela Merkel, potrivit Reuters, relatează Digi24.

Angela Merkel i-a convins pe liderii celor 16 landuri germane să înăsprească lupta cu pandemia după o lungă serie de discuții, care s-au întins până în mijlocul nopții. Șefii landurilor au renunțat până la urmă la planul de a reporni treptat economia, un plan asupra căruia se puseseră de acord la începutul lunii, dar pe care acum l-au respins din cauza unei creșteri bruște a numărului de cazuri.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri crește exponențial și paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel.

Germania a început să relaxeze precaut restricțiile luna acesta, însă noile tulpini ale virusului se răspândesc extrem de rapid, ceea ce a deteriorat situația epidemiologică și a reaprins temerile legate de o capacitate insuficientă a sistemului sanitar.

Institutul de Boli Infecțioase Robert Koch a anunțat că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat luni la 107, peste pragul de 100, la care secțiile de terapie intensivă nu mai fac față. Peste 3 000 de oameni erau internați în secțiile ATI din Germania duminică.

Începând din data de 1 aprilie, locuitorii Germaniei sunt îndemnați să stea acasă pentru a reduce contactele cu alți cetățeni. Magazinele nu se închid, deși Merkel a cerut acest lucru în mod specific.

Cetățenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanți, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfășoare slujba de Paște online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente