(video) O erupție vulcanică din Rusia i-a încântat pe turiști în pofida pericolului. Unii dintre ei au făcut slefie-uri, alții au prăjit cârnaţi pe magma fierbinte

TASS40183186

Erupţia spectaculoasă a unui vulcan din peninsula rusă Kamceatka i-a încântat pe turiştii din această regiune din Extremul Orient rus, hotărâţi să-şi rişte viaţa pentru a-şi face selfie-uri, până la punctul în care serviciile de urgenţă au fost nevoite să reacţioneze, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Kliucevskaia, cel mai înalt vulcan din Eurasia şi unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume, cu o altitudine de 4 750 de metri, a erupt la sfârşitul lunii februarie, aruncând lavă şi bombe vulcanice.

Luni, intensitatea erupţiei a scăzut „în mod semnificativ, însă continuă să fie urmărită îndeaproape datorită posibilităţii unei intensificări ulterioare”, potrivit echipei de reacţie la erupţiile vulcanice din Kamceatka (KVERT).

În zilele precedente, fascinaţi, mulţi turişti s-au aventurat să-şi facă poze pe marginea craterului, în pofida pericolului scurgerilor de lavă, iar unii dintre ei chiar au prăjit cârnaţi pe magma fierbinte.

 

Selfie-urile s-au înmulţit pe reţelele de socializare, spre disperarea oamenilor de ştiinţă şi a serviciilor de urgenţă care au avertizat amatorii de senzaţii tari.

„Aceşti tipi, au avut norocul că totul le-a ieşit bine”, a declarat Olga Guirina, şefa KVERT, pe 18 martie, citată de agenţia de ştiri RIA Novosti.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ?KAMCHATKA? путешествия?travel (@kamchatka_repost)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от КАМЧАТКА (@tvoyakamchatka)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente