Educația ecologică este un subiect pe cât se poate de actual în zilele noastre, iar pentru a înțelege de ce avem nevoie de el este necesar ca încă de la o vârstă fragedă să cultivăm în noi înșine responsabilitatea și grija față de mediul în care locuim. În acest sens, a fost lansată o petiție care are drept scop introducerea educației ecologice ca obiect obligatoriu la treapta preșcolară și primară a învățământului din Republica Moldov. Este necesar să se adune 80 de semnături pentru ca scrisoarea să poată fi trimisă către Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
„Introducerea educației ecologice ca obiect obligatoriu la treapta preșcolară și primară a învățământului din Republica Moldova este o necesitate, întrucât zi de zi putem observa atitudinea neglijentă a oamenilor față de mediul înconjurător (din cauza lipsei de informare la acest capitol). Oferind educația necesară copiilor între 3-10 ani, avem șansa să schimbăm felul în care oamenii percep sintagma «protejarea mediului» și să creștem generații de oameni informați și conștienți de acțiunile sale, deoarece conform cercetărilor efectuate de psihologi, anume în aceasta perioadă creierul copilului asimilează cel mai bine informația”, se arată în mesajul petiției.
În această petiție se cere ca lecțiile de educație ecologică să fie organizate cel puțin o dată pe lună.
La lecție vor fi discutate teme precum:
# de ce trebuie să protejăm mediul înconjurător?
# ce influență are mediul asupra oamenilor?
# ce influență au oamenii asupra mediului?
# cum putem proteja mediul?
# ce acțiuni dăunează mediului înconjurător?
# problemele ecologice actuale;
# cazurile/situațiile/evenimentele din lume, legate de domeniul ecologiei, care au avut loc în decursul unei anumite perioade etc.
Petiția poate fi semnată AICI.
Scopul acestei petiții este de a strânge cel puțin 80 de semnături, pentru ca această inițiativă să poată fi expediată spre cercetare Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.