Tinerii din Moldova, care vor să-și facă studiile în Federația Rusă, pot depune dosarele pentru procesul de admitere

Moscow_State_University-1280×720
Foto:ststworld.com

Dacă vrei să-ți faci studiile la o universitate din Federația Rusă, atunci să știi că pe 20 ianuarie a început selecția de admitere a cetățenilor din Moldova la învățământul universitar (bugetar) pentru anul 2021/2022. 

Cererile și documentele sunt acceptate printr-un sistem informațional specializat, pe care îl găsiți AICI! Cei care doresc să participe la selecția competitivă trebuie să se înregistreze în acest sistem, să completeze un formular de cerere și să încarce documentele necesare în contul lor personal.

Înscrierile sunt deschise strict până la 20 februarie 2021 inclusiv, iar selecția va avea loc în două etape.

Prima etapă este realizată de reprezentanța Rossotrudnichestvo din Republica Moldova sub forma unor teste de calificare (testare) pentru candidații la licență și diplome de specialitate și sub forma unui concurs de portofoliu pentru candidați în magistratură, rezidențiat și studii postuniversitare. Pe baza rezultatelor testului, se formează o listă de candidați în conformitate cu cota alocată.

A doua etapă de selecție este realizată de universitățile rusești.

Vă puteți familiariza cu posibilitățile organizațiilor educaționale ale Federației Ruse de a admite cetățeni străini în cadrul cotei AICI!

Contactele reprezentanței Rossotrudnichestvo din Republica Moldova le găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente