Socialiștii vor înainta în parlament altă lege care să-i ofere limbii ruse statut special în Moldova

226796

Atât Igor Dodon, cât și deputatul socialist Vlad Batrîncea susțin că odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare, socialiștii vor propune un proiect de lege nou legat de oferirea limbii ruse unui statut special în Moldova.

„Constatăm că revenim la unele practici din perioada statului capturat, când Parlamentul este subminat prin Curtea Constituționale. Ne pare rău că CC se transformă într-o unealtă politică a unor forțe politice. Legea votată în decembrie, asigura dreptul oamenilor la petiție, la corespondență, la instanța de judecată. legea este conformă recomandărilor din 2018 a Organizației Națiunilor Unite. Noi am adoptat legea care asigură aceste drepturi.

Acum, vom adopta o nouă lege privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Noi vom avea legislație lingvistică și cetățenii vor fi apărați și vor avea drepturi egale”, a spus deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Igor Dodon, la fel, a vorbit, astăzi, în cadrul emisiunii lui că deputații din fracțiunea PSRM va propune o altă lege care să apere drepturile minorităților etnice din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente