(doc) Chișinăuienii vor achita taxe pentru salubrizare și amenajarea teritoriului începând cu anul 2021

My Post (15)
Foto:Colaj

Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți, 29 decembrie, politica bugetar-fiscală a autorităților locale pentru anul 2021, care prevede ajustarea taxelor locale pe teritoriul municipiului corespunzător ratei inflației, dar și introducerea unor taxe noi, precum cea pentru salubrizare, amenajarea teritoriului, parcare, taxă de la posesorii de câini etc.

Astfel, taxa pentru salubrizare, în mărime de 10 lei lunar, va fi achitată de către fiecare persoană ce a atins vârsta de 18 ani înregistrată în calitate de proprietar al unui bun imobil cu destinație locativă (casă de locuit, apartament).

Această taxă ar urma să genereze venit la bugetul municipal de circa 100 de milioane de lei. „Ne propunem ca aceste taxe să fie cu destinație specială, astfel ca toți acești bani să fie direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe: amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, a ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor, dar și a carosabilului, a trotuarelor”, a menționat Ion Ceban.

Persoanele, care posedă câini, vor achita 120 de lei anual pentru fiecare patruped pe care îl dețin.

De asemenea, toți salariații vor achita 160 de lei anual pentru amenajarea teritoriului.

Toate taxele locale vor fi puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2021.

Vedeți mai jos toate taxele, cotele concrete și înlesnirile fiscale ce se pun în aplicare în anul 2021 pe teritoriul municipiului Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente