(doc) PRO MOLDOVA a înaintat un demers în parlament: „Solicităm încetarea folosirii sintagmei «Pentru Moldova»”

pro-moldova-a-sesizat-cc-pentru-a-interpreta-unele-proceduri-parlamentare-nu-vom-contesta-legea-bugetului-si-nu-avem-aceasta-intentie-149722-1587975804

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înaintat un demers în Parlamentul Republicii Moldova. Fracțiunea politică solicită încetarea folosirii sintagmei „PENTRU MOLDOVA” pentru o altă fracțiune. Denumirile grupurilor politice ar fi sinonime, deși fracțiunile sunt diferite, ceea ce crează confuzii la nivel de percepție. 

„Atenționăm asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților și/sau partidelor politice, care să conțină denumirea, «Pentru Moldova» sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului PRO MOLDOVA.

Sintagma «Pentru Moldova», utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, se stipulează într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse de informație, fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. „Solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma «Pentru Moldova» să înceteze utilizarea acesteia, atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atât conducerii Parlamentului, cât și deputaților”, spun politicienii.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente