Karate sau înot? Unde să-ți înscrii piciul pentru activități extrașcolare

inot-copii

Sportul pentru copii este extrem de benefic pentru dezvoltare și sănătate, de aceea este recomandat oricărui copil să fie cât mai activ. Dacă te gândești să-ți înscrii copilul la o școală sportivă în Chișinău, la o activitate precum înotul sau karatele, ai nevoie să te informezi bine înainte pentru a face alegerea potrivită. Iată câteva detalii care te vor ajuta să decizi!

Karate pentru copii

Pe lângă faptul că ajută la creșterea armonioasă a copilului, karatele este și foarte interesant pentru cei mici. Bonusul pentru tine ca părinte este că acest sport cere de la ei atenție și respect, deci îi învață să fie disciplinați și ascultători. Mai mult decât atât, acest sport cere determinare, copilul învață că prin practică și muncă poate să obțină ceea ce își dorește. Atunci când trece un test, capătă încredere în sine, lucru ce se va observa și în viața de zi cu zi. Mai mult, spre deosebire de alte sporturi, copilul tău va învăța să se apere, o abilitate care o să îl ajute în viață, alături de celelalte valori pașnice pe care acest sport le promovează. Din aceste motive, nu ezita să-ți înscrii copilul la karate, în Chișinău sau în orașul tău, la o școală sportivă care va avea grijă de siguranța și dezvoltarea piciului tău. Ca o alternativă, poți găsi și cursuri de kickboxing în Chișinău, un sport care îmbină karatele cu boxul. Vei vedea curând diferența, iar copilul tău îți va mulțumi!

Înot pentru micuți

Înotul pentru copii nu doar că e benefic pentru sănătatea creierului și a corpului, dar e și o abilitate esențială și utilă. Prin înot, sistemele respirator, muscular și osos se dezvoltă în armonie, iar timpul petrecut în bazinul de înot ajută la creșterea rezistenței și a flexibilității. Copilul tău are nevoie de toate aceste avantaje mai ales în perioada de creștere, de aceea îl poți înscrie la cursuri de înot începând de la o vârstă fragedă. În plus, dacă se obișnuiește de mic, înotul nu va mai reprezenta o fobie, așa cum este cazul multor adulți.

Înotând individual, dar și în echipă, copilul tău va avea șansa să învețe să fie parte dintr-un grup și să se ajute reciproc, va putea iniția relații cu ceilalți și va ieși din zona sa de confort cu mai multă încredere. Aici o alternativă poate fi gimnastica sportivă care la fel contribuie la o creștere sănătoasă. Oricare dintre alegeri va fi una corectă, iar schimbările vor putea fi ușor recunoscute chiar și după un timp scurt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente