A fost lansată o platformă pentru diaspora moldovenească. Care este scopul acesteia și ce informații găsești pe Diaspora Connect

diaspora

Duminică a fost lansată platforma Diaspora Connect. Aceasta are drept scop să unească moldovenii din diasporă, să faciliteze comunicarea dintre aceștia și să creeze o rețea de profesioniști.

„Republica Moldova are o diasporă mare și puternică. Cetățenii plecați peste hotare au căpătat experiență, cunoștințe și pregătire. Diaspora Connect vrea să pună în valoare moldovenii din diasporă, să creeze o rețea de profesioniști care interacționează între ei și să ofere instituțiilor publice, misiunilor diplomatice, mass-mediei sau organizațiilor din Moldova posibilitatea să poată contacta și colabora cu diaspora noastră”, se stipulează într-un comunicat.

Coordonatorii proiectului, Victoria Căpătici și Alexandru Chicu, au precizat că obiectivul Diaspora Connect este crearea unei comunități strânse între moldovenii plecați în afara țării, precum și între diasporă și moldovenii de acasă.

Toți cetățenii plecați în afara țării să se înregistreze pe Diaspora Connect, și să-și creeze un profil, unde să introducă date despre experiența profesională și cunoștințele acumulate peste hotare. Aici persoanele vor putea să adreseze întrebări, să interacționeze cu alți moldoveni, să găsească răspunsuri, dar și să urmărească știrile.

În același timp, persoanele sau instituțiile care vor dori să atragă oamenii din diasporă în diferite proiecte vor putea să-i caute și să filtreze profilele lor după anumite criterii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente