Cu susținerea companiei software Amdaris și Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC – ATIC, la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei a fost dezvoltată o platformă de instruire la distanță cu trei cursuri în format video streaming, acestea rezultând din transformarea conținuturilor digitale pasive (care anterior serveau ca suporturi de curs) în conținuturi active, accesibile de la distanță.
Este unul dintre obiectivele majore pe care și le-a propus „Amdaris-Moldova”, prima companie care a participat la dezvoltarea platformei virtuale de instruire a FCIM-UTM.
„Am decis că trebuie să continuăm să îmbunătățim calitatea studiilor prin oferirea unui material didactic de calitate și util studenților, mai ales în perioada în care aceștia își fac studiile la distanță. Este un început prin care deschidem calea spre noi posibilități și oportunități de a acumula și aprofunda cunoștințe în cadrul universității și ne bucurăm că suntem pionierii acestor schimbări”, spune Petru HAHEU, Centre Director „Amdaris-Moldova”.
„Amdaris” a pregătit trei cursuri pe trei direcții care urmează să fie plasate pe platforma de video streaming a UTM, oferind astfel studenților posibilitatea de a se autoinstrui. Materia video reprezintă teme succesive care vin să acopere niște certificări Microsoft și să ghideze studenții spre acele certificări care le-ar confirma aderența la mediul IT și le-ar oferi un avantaj în plus la angajare.
Ideea și conceptul proiectului și-au luat avântul în cadrul ședințelor Comitetului ATIC HR & Education, iar conducerea ATIC apreciază în context și meritul UTM în racordarea studiilor la necesitățile pieței IT:
„Ne bucurăm că membrii ATIC dau dovadă de implicare directă în dezvoltarea competențelor tinerilor din Republica Moldova. Totodată, salutăm susținerea UTM în racordarea studiilor la necesitățile pieței IT. Noi cunoaștem că sunt și alți membri ai asociației care se alătură acestui demers. Suntem siguri că materia didactică oferită de Amdaris va fi apreciată de către studenți, încurajând și alte companii să adere la această inițiativă”, a menționat directoarea executivă ATIC, Marina BZOVÎI.
În noiembrie 2019, Universitatea Tehnică a Moldovei și compania „Amdaris” încheiau un Acord de colaborare extins. În context, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, într-un dialog cu reprezentanții companiei „Amdaris” – co-fondatorul și CEO Andrew ROGERS și administratorul reprezentanței locale Petru HAHEU, menționa aportul important al companiei „Amdaris” în formarea tinerilor specialiști în domeniul IT, dar și în dezvoltarea spațiilor educaționale și a instrumentelor didactice din cadrul UTM în spiritul standardelor industriei IT.
Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.