(foto) De unde poți cumpăra brazi verzi în ghiveci? Aceștia pot fi sădiți în grădină după utilizare

living-christmas-trees-shutterstock

În ultimul timp, a devenit o tendință să cumpărăm brazi naturali în ghiveci în schimbul celor artificiali. După utilizarea pomilor în ghiveci, aceștia pot fi sădiți în grădină și să vă bucure anul împrejur cu amintirile pe care le-ați trăit de Crăciun și de Revelion.

Am selectat câteva companii locale care oferă spre vânzare pomii naturali la prețuri democratice, în funcție de înălțimea și alți parametri.

Fruitbox

Livrarea se face a doua zi după comandă

# Brad mic – 250 de lei;

# Brad mare – 650 de lei.

Număr de contact: 0698 46 469

Bradissimo

Înălțimea brazilor naturali în ghiveci: de la 1,5 metri până la doi metri.

Livrare gratuită în Chișinău.

Număr de telefon 078544724.

Suplimentar: luminițe cadou.

Bradut.md

Livrare gratuită în Chișinău

Suplimentar: cadou la alegere

Numărul de telefon: 060567358

Lux garden

Adresa: strada Calea Basarabiei 12\2

Număr de telefon: 060662631

Prețuri:
# 150 de lei – 40 de centimetri;
# 450 de lei – 60 de centimetri;
# 750 de lei – 1-1,10 metri;
# 950 de lei – 1,30-1.40 de metri;
# 1 550 de lei  – 1,50-1,60 de metri;

Prețuri:
# 550 de lei 1,20-1,50 de metri;
# 750 de lei 1,50-1,80 de metri.

Îngrijirea unui astfel de brad

#1. Când ajunge brăduțul, pune-l într-un garaj, într-o magazie sau balcon închis. Pentru a se obișnui cu aerul mai cald.

#2. Apoi, ține-l într-un loc răcoros și udă-l cu un litru de apă pe zi. Frecvența de udare poate fi de la zilnic până la două-trei ori pe săptămână. Faci asta în funcție de temperatura camerei în care este amplasat.

#3. Brăduțul trebuie ținut departe de sursele de căldură și preferabil la o temperatură rezonabilă pe perioada cât e împodobit (o temperatură peste 23 grade nu este recomandată). Într-o zonă răcoroasă a casei, ideal departe de sursele de căldură (calorifer, aerotermă, sobă, șemineu etc.)

#4. Pentru o udare optimă trebuie urmărit cât de umed este pământul din jurul rădăcinii, iar udarea să se facă în funcție de aceasta (pământul din ghiveci nu trebuie lăsat să se usuce). Udarea se face în jurul trunchiului, iar vasul în care este brăduțul/molidul trebuie să aibă găuri și o farfurie mare pentru scurgerea apei în exces.

#5. Dacă vrem să-l împodobim cu ornamente electrice, este recomandat să le alegem pe cele care au puterea de încălzire cât mai redusă. Deci căldura lor să nu ducă la deteriorarea sau chiar moartea brăduțului.

#6. După ce îl despodobești, mută-l timp de două zile într-o încăpere cu temperatura mai scăzută decât în casă (acolo unde l-ai ținut când l-ai adus acasă prima oară). După acele două zile, îl poți scoate afară, în aerul liber.

#7. Dacă nu este îngheț, plantează brăduțul în pământ chiar atunci. Dacă este îngheț, lasă-l în ghiveci până trece gerul, dar protejează-i rădăcina. Protejarea rădăcinilor se face învelind ghiveciul cu o rogojină, un geotextil sau o folie de plastic înfășurată de câteva ori în jurul ghiveciului. Poți folosi și cârpe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente