Italia va interzice călătoriile prin țară de sărbătorile de iarnă

GettyImages-163193680-5a035a43482c52001af19eba

Guvernul italian a decis să introducă restricții cu privire la călătoriile de Crăciun şi Anul Nou. După înregistrarea a 993 de decese într-o zi, premierul italian a decis ca, începând din 21 decembrie şi până la 6 ianuarie, circulaţia între regiuni să fie interzisă.

De asemenea, cetăţenii nu vor putea să călătorească spre locuințele lor de vacanță de pe litoral sau de la munte. Interdicția va fi valabilă până la 6 ianuarie, scrie mediafax.ro.

Sunt posibile însă şi excepții pe motive sanitare sau alte urgențe, ca de exemplu: cetăţenii vor putea călători pentru a se întoarce la locuința lor principală.

Regulile vor fi înăsprite încă o dată pentru Crăciun şi Anul Nou. Autorităţile îndeamnă populația să nu călătorească în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 ianuarie, ci să rămână în orașele şi comunitățile lor. Există însă şi aici excepții pentru deplasarea la locul de muncă sau pentru alte situații de urgență.

În prezent, în Italia există un lockdown parțial, cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roșii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente