PDM a anunțat că nu va participa la consultări la președinție: „Pledăm pentru un dialog cu toate partidele autentice”

pdm-2

Partidul Democrat din Moldova nu va participa la consultări inițiate de Igor Dodon. PDM a scris într-o postare pe pagina de Facebook că pledează pentru un dialog cu toate partidele autentice.

PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte. Democrații se pronunță pentru următoarele domenii ca fiind esențiale în depășirea crizei în care se află țara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției și relansarea economiei”, scrie în postare.

Anterior PPDA și PAS la fel au anunțat că nu vor participa la consultările inițiate de Igor Dodon.

Amintim că, ieri 16 noiembrie, Igor Dodon a spus că va iniția consultări cu toate fracțiunile parlamentare pentru crearea unei majorități parlamentare.

Tot ieri, președintele PDM Pavel Filip a anunțat într-un briefing că trebuie să fie organizat un dialog cu toate partidele autentice pe platforma parlamentară și că PDM are patru priorități:

# Elaborarea unui plan anti-criză pe termen scurt – pentru a stabiliza lucrurile în țară, să readucă Moldova pe linia de plutire;

# Instituirea unui guvern agreat de toate partidele din Parlament, o echipă care să ne unească, nu să ne dezbine;

# Curățarea clasei politice (interzicerea traseismului politic);

# Alegeri anticipate, libere și corecte în toamna anului 2021.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor preliminare, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente