(foto) America House te invită în această săptămână la două evenimente online

laptop diez (5)

America House Chisinau te invită la câteva evenimente online care îți pot fi utile. Săptămâna aceasta, poți participa la o dezbatere și poți discuta cu un vorbitor nativ de engleză.

# Meet an american: „The study of personality psychology”

America House Chisinau te invită la o discuție Facebook Live pentru a afla mai multe despre valorile și tradițiile americane, dar și pentru o bună practicare a vorbirii limbii engleze cu un vorbitor nativ.

Matt Gannon, cercetător/evaluator la Universitatea din Arkansas la facultatea de Științe Medicale, care deține o diplomă de licență de la Universitatea Northern Kentucky, va vorbi despre experiențele sale de viață și despre interesele sale. De asemenea, el va dezvălui modul în care americanii sărbătoresc Halloween-ul și Ziua Recunoștinței. Matt va reflecta și asupra studiului psihologiei personalității. El va vorbi despre unele dintre teoriile personalității, despre modul în care cercetătorii studiază personalitatea umană și despre testele de personalitate populare.

Fun facts despre Matt: fan mare al sportului (baseball și fotbal american), iubește să-și cultive propriile legume, petrece mult timp urmărind videoclipuri de pe YouTube despre criptomonede, civilizații antice și teorii ale conspirației.

Evenimentul va avea loc pe 3 noiembrie, la ora 17.00.

Link către eveniment, AICI.

# Debate club: Conflict prevention

De asemenea, ești invitat la o dezbaterea cu tema: „Prevenirea conflictelor”. Menținerea păcii și construirea păcii sunt strategiile cheie pentru ecosisteme sănătoase și durabile? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?

America House Chisinau te invită la o dezbatere despre prevenirea conflictelor, organizată cu ocazia Zilei Internaționale pentru Prevenirea Exploatării Mediului în Război și Conflict Armat. „Deși omenirea și-a numărat întotdeauna victimele de război în termeni de soldați și civili morți și răniți, mediul a rămas deseori victima nepublicată a războiului. Fântânile de apă poluate, culturile incendiate, pădurile tăiate, solurile otrăvite și animalele ucise pentru a obține un avantaj militar sunt doar câteva dintre cele mai grave amprente pe care le lasă omul asupra naturii după un conflict armat. Pe 27 mai 2016, Adunarea Națiunilor Unite pentru Mediu a adoptat rezoluția UNEP/EA.2/Res.15, care a recunoscut rolul ecosistemelor sănătoase și a resurselor gestionate în mod durabil în reducerea riscului de conflict armat și și-a reafirmat angajamentul ferm pentru implementarea deplină a obiectivelor de dezvoltare durabilă.”

În acest sens, ar trebui să vii pregătit cu o listă de argumente pro și contra la premisa menționată, astfel încât să aibă loc o discuție productivă și utilă.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom pe 6 noiembrie și este necesară înregistrarea prealabilă la eveniment.

Link pentru înregistrare, AICI.

Link către eveniment, AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente