Majoritatea a studiat științele reale, iar unii au renunțat la universitate. Ce studii au cei mai bogați oameni din lume

0525_zuckerberg-grad-ap

Unii au absolvit cele mai bune universități din lume, iar alții s-au aventurat să meargă la facultate, dar nu au scos-o în capăt. Este vorba despre 10 cei mai bogați oameni din lume conform revistei Forbes. Îți prezentăm mai jos specialitățile și domeniile în care aceștia au ales să-și facă studiile superioare.

#1. Jeff Bezos (56 de ani) – 113 miliarde de dolari, fondatorul Amazon. A absolvit Universitatea Princeton, obținând o diplomă în domeniul ingineriei electrice și informatică.

#2. Bill Gates (64 de ani) – 98 de miliarde de dolari, fondatorul Microsoft. A început studiile la Universitatea Harvard în domeniul dreptului, iar fiind pasionat mai mult de calculatoare, a abandonat studiile după doi ani. Totuși, universitatea i-a oferit titlul de doctorand.

#3. Bernard Arnault (71 de ani) – 76 de miliarde de dolari, om de afaceri francez. A absolvit École Polytechnique din Paris, obținând o diplomă în inginerie.

#4. Warren Buffett (89 de ani) – 67,5 miliarde de dolari, directorul general şi fondatorul Berkshire Hathaway. A absolvit Universitatea din Nebraska la 19 ani, cu o diplomă de licență în administrarea afacerilor. Deși respins de Harvard, Buffett a plecat la Universitatea Columbia, unde a obținut un master în economie.

#5. Larry Ellison (75 de ani) – 59 de miliarde de dolari, fondatorul și conducătorul companiei Oracle Corporation. Larry Ellison s-a înscris la Universitatea din Chicago pentru a face studii în fizică și matematică. Cu toate acestea, și-a pierdut interesul pentru educație și a renunțat la universitate după un semestru.

#6. Amancio Ortega (83 de ani) – 55,1 miliarde de dolari, om de afaceri spaniol, fondator ZARA. Nu are studii. A abandonat școala și la vârsta de 14 ani. A învățat să facă haine manual în cadrul unui magazin de producere a cămășilor.

#7. Mark Zuckerberg (35 de ani) – 54,7 miliarde de dolari, cofondatorul, preşedintele şi directorul general al Facebook. S-a înscris la Harvard, la specializările Psihologie și Științe IT, dar a renunțat la studii. Totuși, a obținut diploma Harvard după 12 ani.

#8. Jim Walton (71 de ani) – 54,6 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea din Arkansas din Fayetteville, fiind licențiat în administrarea afacerilor în marketing.

#9. Alice Walton (70 de ani) – 54,4 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea Trinity din San Antonio, fiind licențiată în economie.

#10. Rob Walton (75 de ani) – 54,1 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea din Arkansas cu o diplomă de licență în administrarea afacerilor. De asemenea, are și o diplomă de doctorat în jurisprudență, obținută la Școala de Drept din Columbia.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente