(foto, video) „O seamă de cuvinte” din campania prezidențială. Declarațiile candidaților la funcția de președinte din data de 12 octombrie 2020

oseamădecuvinte

Suntem în febra campaniei electorale, iar candidații la funcția de președinte vin zi de zi cu discursuri publice și promisiuni de perspectivă în cazul în care vor câștiga în lupta electorală. De aceea, echipa #diez va selecta zi de zi de la fiecare candidat „o seamă de cuvinte” din campania prezidențială, raportate la planurile și făgăduielile pe care le fac candidații.

# Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”

„Cu perfecțiune voi conduce și țara, dezbinată de politicienii mincinoși pe criterii de limbă și identitate. Le convine să sperie oamenii cu vorbe despre Unire și tancurile rusești, pentru că astfel le pot distrage atenția de la hoțiile pe care le fac ei pe întuneric; de fapt, nu se rușinează să le comită și ziua în amiază mare. Eu o să unesc poporul nostru, indiferent dacă cineva o admiră pe Simona Halep sau pe Maria Șarapova, dacă l-a susținut pe Rinat Dasaev sau pe Helmut Duckadam. Dispersați, suntem slabi și fără imunitate, dar uniți devenim o voce și o forță care nu poate fi învinsă. Împreună suntem puternici!”

https://www.facebook.com/RU1.md/posts/3345139472205709

# Andrei Năstase, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

„Doar un om cu onoare, integru și cu adevărat dedicat cauzei naționale poate schimba cu adevărat Moldova, prin conduita, deciziile, abordările și deciziile lui. Cu demnitate, cu onoare și cu sacrificiu vom reuși din nou să punem Moldova pe harta lumii.”

# Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tudor Deliu, candidatul la prezidențiale din partea PLDM, nu a avut nicio declarație publică făcută pe 12 octombrie 2020.

# Igor Dodon, Adunarea Cetățenilor

Igor Dodon a oferit ieri un interviu pentru RIA Novosti, unde a declarat că destabilizarea situației din Moldova și un eventual „maidan” după alegerile prezidențiale nu ar putea avea loc fără influența unor jucători geopolitici.

„Nu avem un potențial protestatar așa cum este în Belarus și, dacă nu va fi adus din afara țării, atunci nici nu va apărea. Nu cred în destabilizare și «maidan» fără susținerea geopolitică a vreunui jucător din afară. În caz contrar, cu o conducere puternică în țară, orice destabilizare a situației nu va duce la nimic”, a declarat Dodon în cadrul interviului.

Totodată, candidatul la funcția de președinte Igor Dodon menționează că sunt doar trei jucători geopolitici care ar putea influența situația din Moldova. Este vorba de Rusia, Uniunea Europeană și Statele Unite.

„Sunt sigur că Rusia nu are nevoie de destabilizare aici, niciodată nu și-a dorit destabilizare în apropierea frontierelor sale. Dacă luăm în calcul și «Transnistria», atunci Rusia nu are niciun interes în destabilizarea situației din Moldova”, subliniază Dodon.

Igor Dodon a mai spus că presupune că vor exista, totuși, tentative de organizare a unor proteste după scrutinul din 1 noiembrie, deoarece cunoaște potențialul concurenților săi din competiția electorală, menționând însă că aceștia sunt incapabili să organizeze un protest cu adevărat în masă chiar și în condiții normale și că Partidul Socialiștilor, care îl susține pe Dodon, poate aduna 30 000-40 000 de oameni.

# Violeta Ivanov, Partidul Politic „ȘOR”

„Toți promit, dar nimeni nu face. Iar cetățenii noștri s-au săturat de geopolitică. Ei așteaptă lucruri concrete. Vor să beneficieze de aceleași condiții pe care le au concetățenii lor la Orhei, Taraclia și în alte localități unde ne-a fost încredințată administrația locală.

Le-am promis cu mâna pe inimă că, dacă primesc încrederea cetățenilor, până la sfârșitul anului 2024 în Moldova nu vor mai exista sate fără sistem de iluminare stradală.

Echipa mea a demonstrat până acum în zeci de localități că nu ne ocupăm cu politica goală și geopolitica, ci cu lucrurile concrete. Așa va fi și în continuare. Noi aducem schimbarea!”

# Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate

„În doar cinci luni am început schimbări importante pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună acasă. Imaginați-vă câte putem face în patru ani! Împreună vom pune Moldova pe calea cea dreaptă. Cred în puterea oamenilor buni! A venit vremea oamenilor buni.”

# Octavian Țicu, Partidul Unității Naționale

„De 30 de ani, sunteți furați, mințiți și trădați. Ajunge! A venit timpul, alături de România, să revenim în spațiul de civilizație euroatlantică. Sunt unicul candidat la prezidențiale care poate realiza acest lucru!”

# Dorin Chirtoacă, Blocul electoral UNIREA

„UNIREA = alocații de stat pentru copii pana la vârsta de 18 ani.

Legislația românească prevede o susținere financiară pentru toți copiii României. Mărimea acesteia este de 75 de euro pentru copiii cu vârsta de pana la doi ani și de 40 de euro pentru copiii cu vârsta de la doi la 18 ani. Cuantumul alocației urmează a fi mărit.

Unirea va permite ca și copiii din actuala RM să poată beneficia de acest ajutor substanțial de la stat.

Noi nu facem promisiuni electorale, nici populiste și nici de alt fel, noi ne-am angajat să promovăm unirea, ceea ce vom face și în aceasta campanie. Unirea va produce, în mod automat, efecte benefice asupra vieții fiecăruia dintre noi.”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3708006592566456&id=106244906075994

Menționăm că declarațiile făcute de politicieni, regăsite în acest articol, au fost făcute în data de 12 octombrie 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente