Guvernul a anulat, parlamentul a păstrat. Indemnizația de 16 000 de lei pentru medicii infectați cu COVID-19 a rămas valabilă

covid medici in picioare (4)
Foto:Simbol/OMS

Parlamentul nu a fost de acord cu decizia guvernului de a anula indemnizația de 16 000 de lei pentru medicii infectați cu COVID-19 la locul de muncă.

Deputații au înregistrat cinci amendamente ce vizau păstrarea indemnizațiilor de 16 000 de lei pentru persoanele din sectorul bugetar care s-au infectat cu COVID-19. Atât Sergiu Sârbu, cât și Violeta Ivanova au fost insistenți în cadrul ședinței și au întrebat de câteva ori dacă această prevedere nu va fi exclusă din lege. După ce au primit asigurarea că îndemnizația de 16 000 de lei este susținută de majoritate, în pofida refuzului guvernului, legea a fost votată în lectura finală.

Vă amintim că guvernul a luat decizia de a anula această îndemnizație, deoarece „personalul medical a fost instruit în legătură cu metodele de prevenire a infectării cu COVID-19”.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Taguri: #Parlament 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente