În Moldova, 26 % dintre fete și 35 % dintre băieți au fost supuși violenței fizice până la vârsta de 18 ani

F5YIOIC7XJF4PAALC4LOHU7QTE
Foto:CBC

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat un studiu privind violența împotriva copiilor și tinerilor. Studiul VACS are ca scop estimarea prevalenței violenței emoționale, fizice și sexuale asupra copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 24 de ani, identificarea factorilor de risc și de protecție, precum și consolidarea eforturilor instituțiilor responsabile pentru reducerea fenomenului violenței asupra copiilor și tinerilor.

Date-cheie din constatările studiului VACS

# În Moldova, doar 4 % dintre fete + 1 % de băieții care au fost supuși violenței sexuale au primit serviciile necesare.

# În Moldova, 14 % dintre fete + 5 % dintre băieți au fost supuși violenței sexuale până la vârsta de 18 ani.

# În Moldova, 26 % dintre fete + 35 % dintre băieți au fost supuși violenței fizice până la vârsta de 18 ani.

# În Moldova, 24 % dintre fete + 51 % dintre băieți au fost supuși violenței sexuale până la vârsta de 18 ani de către un prieten.

# În Moldova, fetele se confruntă cu riscuri deosebit de mari de violență sexuală, adesea cu consecințe devastatoare.

Violența fizică în ultimele 12 luni în rândul celor de 13-17 ani

Circa una din 10 fete (10,8 %) și 15,1 % dintre băieţii cu vârsta de 13-17 ani au fost supuși violenţei fizice în ultimele 12 luni. Tot în acest studiu se estimează că mai puţin de una din 10 fete (8,6 %) și 12,7 % dintre băieţi au fost supuși violenţei fizice din partea unui seamăn în ultimele 12 luni.

Studiul integral privind violența împotriva copiilor și tinerilor îl găsiți în documentul de mai jos.

Sondajul a fost realizat în cadrul proiectului Studiul privind Sănătatea și Bunăstarea Tineretului în Moldova „Sănătatea Mea”, finanțat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și implementat de către misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, IMAS, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Maladiilor (CDC), în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente