Un american a fotografiat o serie pe care a numit-o „Day to Night”, în traducere fiind „Din zi în noapte”. În acest sens, el produce panorame uluitoare. Ele ilustrează ciclul unei zile întregi într-o imagine singură.
Imaginile sale descriu întreaga zi – de dimineață până seara. Procesarea fotografiilor are loc timp de 15 ore de către Stephen Wilkes, autorul fotografiilor, se anunță pe wired.com.
El spune că în epoca în care fiecare are un telefon mobil performant, oricine poate face poze în doar câteva secunde și să le editeze. Alegerea de a petrece 15 ore pentru o asemenea capodoperă, ar trebui să fie apreciată.
Wilkes spune despre sine că este „maniacal” în atenţia pe care o acordă detaliilor în aceste imagini ce surprind o întreaga zi și cele mai populare locații de pe globul pământesc. Fiecare pixel din fotografie, este realizat astfel încât să participe la crearea unei povești.
„Singura persoană care poate vorbi cu mine în timp ce fac asta este asistentul meu”, povesteşte fotograful. „Soţia mea a renunţat la orice formă de comunicare în timp ce lucrez la „Day to Night” „, spune artistul.
Atunci când face pozele, el stă cocoţat pe o macara deasupra scenei pe care o are în vizor timp de 15 ore. De obicei face mai mult de 1.000 de cadre de la răsărit până la apus, încercând să capteze lumina şi activităţile schimbătoare.
„Apare un sentiment puternic de nelinişte când eşti la 15 metri în aer. S-ar putea ca răsăritul să fie minunat, iar miezul zilei să arate fantastic, dar singurul lucru la care mă pot gândi câteodată e „O să pot să fac poze de noapte? O să se schimbe vântul, o să apară ceva care să dea totul peste cap?” Totul se poate schimba foarte repede pentru mine”, mai explică Stephen Wilkes.
Montajele impresionante ale lui Wilkes conţin, de obicei, 50 de imagini fiecare şi iau naştere după săptămâni întregi în care Wilkes şi asistentul său analizează minuţios fotografiile. Atenţia la detalii iese la iveală când priveşti panoramele de la o distanţă foarte mică.
Prima fotografie din seria „Day to Night” a fost concepută pentru a marca finalizarea High Line Park din New York. De atunci, Wilkes a captat trecerea timpului în zone şi puncte de reper din întreaga lume, cum ar fi o zi la Wrigley Field, cea de-a doua inaugurare a preşedintelui Obama sau proiecte mai noi în Paris, Londra şi Shanghai.