Ce recomandări mai dau internauții Ministerului Educației după ce s-a decis că BAC-ul poate fi luat din mai multe încercări

Bac2017-42

În cadrul ședinței Guvernului din 25 iulie a fost aprobat parțial un proiect de lege, înaintat de către un grup de deputaţi din Parlament. Acesta se referă la eliminarea restricţiilor privind numărul tentativelor de promovare a examenului de bacalaureat, „astfel încât un elev să poată să se înscrie la examenul de bacalaureat de câte ori doreşte până când îl va promova”.

Conform proiectului de lege, iniţiativa de a repeta examenul de bacalaureat va fi posibilă nu doar în cadrul sesiunilor de vară, dar şi pe parcursul anului de studii, cu achitarea cheltuielilor aferente organizării unei sesiuni de examene din contul candidaţilor înscrişi în sesiunea respectivă. Mai multe detalii aici.

Iată sugestiile internauților după decizia din 25 iulie 2018.

#1. Sună un prieten

Internauții propun ca un elev care nu a susținut examele de Bacalaureat din prima să aibă posibilitatea să sune un prieten. Acest prieten va fi acreditat de către Minister pentru a ști cine pe cine ajută. De asemenea, se va face un rating cu cei mai buni prieteni în urma rezultatelor din sesiunile următoare pentru ca noii elevi să poată să-și aleagă prieteni de calitate.

#2. 50 la 50

Ministerul ar trebui la fiecare item să pună o rezolvare corectă și una greșită, astfel elevii să poată alege versiunea pe care o îndrăgesc mai mult. Așa se va descoperi unde elevii greșesc mai des, și se va rezolva mai ușor pentru următoarele generații

#3. Înmulțirea la 2

Elevii să poată alege aleatoriu un item din examen pentru care punctele să se înmulțească cu doi. Astfel elevii vor putea să se concentreze și să se pregătească mai mult pentru itemii cu mai multe puncte, decât să-și facă griji că vor pierde puncte la itemii mai ușori.

#4. Joker

Elevii să poată să-și ia cu ei o carte la examen, la alegerea lor, care cred ei că-i vor putea ajuta cel mai eficient.

#5. Puncte pentru timp

În caz că elevii, rezolvă ceea ce știu într-un timp record, și mai rămâne ceva timp din cel oficial, elevii să poată să-și transforme timpul în puncte. Astfel pentru fiecare 10 minute care au rămas din examen, să fie oferite din oficiu câte 3 puncte.

#6. Repetenți fideli

Dacă elevii susțin bacalaureatul din mai multe încercări, pentru fiecare încercare să fie oferite câte 10 puncte. Astfel elevul să știe sigur că din 2-3 încercări, va susține examenul 100%.

#7. Bacalaureat luat acasă

Să existe posibilitatea ca elevul să poată lua acasă textul, după control, și să rezolve din nou itemii la care a greșit, și demonstrând de ce un anume răspuns este corect, astfel dacă elevul reușește să rezolve itemii, controlorii să-i ofere 50% din punctele pierdute la Bacalaureat.

#8. BAC multiplu

Elevii care n-au susținut din prima, să aibă oportunitatea să scrie toate examele posibile (atât cele 4 din sesiunea de bază, cât și celelalte pentru alte profiluri), iar la final să poată să-și aleagă cele mai bune 4 note din toate examenele scrise.

#9. Alege-ți tu persoana care să-ți verifice examenul

Ca să nu fie supărări că un anumit corector e subiectiv și altul obiectiv, elevilor să le revină alegerea să-și aleagă singuri persoanele care le va verifica examenul dintr-o listă întocmită de către minister.

#10. Media de puncte

În caz că elevul a reușit să scrie 2 examene bine, și 2 cu note mai puțin bune, să poată să-și transfere un anumit număr de puncte de la un examen la altul, pentru a-ți putea construi singur media de absolvire.

Dacă mai aveți sugestii, le puteți lăsa în comentarii.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente