Mikayla Holmgren a câștigat două premii la Miss Minessota și declară că prin acțiunile sale, exemplul său vrea să schimbe modul în care sunt privite persoanele cu sindromul Down.
Studenta în vârstă de 22 de ani de la Universitatea Bethel a câștigat două premii: the Spirit of Miss USA Award și the Director’s Award, relatează BuzzFeed.
Denise Wallace Heitkamp, directoarea executivă Miss Minnesota SUA, i-a înmânat lui Holmgren premiul the Spirit of Miss USA, declarând că ea este concurenta care îi face pe oameni să zâmbească.
Holmgren, care dansează de la vârsta de 6 ani, spune că adoră să apară în fața mulțimii, simțind bucurie și forță atunci când se află pe scenă.
„Dansul este o modalitate de a mă exprima, este talentul meu și vreau să arăt oamenilor de ce sunt în stare.”, a explicat ea.
În prezent, Mikayla Holmgren studiază la Universitatea Bethel în cadrul programului de învățare și dezvoltare incluzivă și urmează să absolve în 2018. Locuiește în campusul universitar, este stagiară la centrul de îngrijire a copilului din cadrul universității și, de asemenea, este ambasadoarea Best Buddies, o organizație nonprofit care încurajează dezvoltarea relațiilor sociale și abilităților de viață a persoanelor cu dizabilități intelectuale sau fizice.
După ce a câștigat în 2015 Minnesota Miss Amazing, un concurs pentru femei cu dizabilități, Holmgren a decis că trebuie să urmeze o provocare mai mare. Prin urmare, atunci când a primit o scrisoare prin poștă în legătură cu desfășurarea concursului Miss Minnesota, a rugat-o pe mama timp de câteva zile să-i permită să participe.
„Am scris că are sindromul Down și credeam că nu îi vor accepta candidatura, dar ei au decis că vor să o aibă printre participante”, a declarat mama ei, Sandi Holmgren, pentru BuzzFeed News. „De la început nu mi-am dat seama că acest eveniment e parte a concursului Miss USA și Miss Universe, mi-au trebuit câteva săptămâni ca să-mi dau seama de amploarea acestuia și importanța care o are pentru Mikayla.”
Holmgren declară că unul din scopurile sale e de a prezenta sindromul Down dintr-o altă perspectivă, una în care femeile și fetele cu dizabilități pot participa la evenimente de frumusețe și talent exact ca oricare altă persoană.