Ce prevede legea și cum trebuie să procedeze o persoană care se află într-o asemenea situație – aflați din noul episod al emisiunii „Împărțit la doi”, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent.
Ce se întâmplă dacă sunteți asaltat(ă) cu complimente deplasate pe stradă, la școală, universitate sau chiar la locul de muncă? Care este diferența dintre a fi curtat(ă) și a fi hărțuit(ă) sexual?
Avocata Promo – LEX, Tatiana Chebac, susține că societatea noastră nu este foarte informată despre fenomenul hărțuirii sexuale și consideră că ar fi necesară desfășurarea unor campanii în acest sens, prin intermediul cărora persoanele hărțuite să fie încurajate să denunțe agresorul.
Psihologul Sorin Scutelnic susține că, atunci când hărțuirea sexuală are loc în locurile publice, iar agresorul este o persoană necunoscută, victima poate trece mai ușor peste situația neplăcută. Lucrurile se complică și devin chiar grave atunci când agresiunea se produce la locul de muncă, la școală sau universitate, deoarece persoana este supusă hărțuirii o perioadă mai lungă de timp, fiind afectată emoțional și psihic.
Mai jos puteți vedea emisiunea: