Cinci sfaturi cum să cauți cazare dacă ai fost admis la o instituție universitară peste hotare

stringio

Ai decis să îți faci studiile universitare peste hotare și ai fost admis însă nu ai încă un loc de trai? Echipa #diez îți aduce cinci recomandări utile cum să îți găsești un apartament sau o odaie în calitate de student.

#1. Google, Bing și alte motoare de căutare

Dacă ai ales să studiezi undeva unde limba de stat este engleza, ai o posibilitatea de a introduce într-un motor de căutare „Housing in …” menționând localitatea exactă unde îți cauți cazare. Sigur, pare un sfat evident, însă un mic secret referitor la motoarele de căutare este că ele îți dau site-uri directe spre apartamente sau unele care îți cer plată pentru servicii, fiindcă sunt intermediari. Trebuie numaidecât să analizezi care este situația de pe site-ul pe care l-ai accesat, dacă anunțurile sunt plasate de persoane reale și directe sau de companii. În cazul companiilor, ei cer o plată pentru servicii, fiți atenți. Dacă limba de stat a țării nu este engleza, ar fi mai productiv să căutați în limba respectivă.

Photo: Melissa Riofrio/IDG (IDG Worldwide)
Photo: Melissa Riofrio/IDG (IDG Worldwide)

#2. Cămine și aparamente împărțite cu alți studenți

Astfel de opțiuni sunt mai ieftine din cauza că bucătăria și baia sunt comune. În multe state europene căminele au site-urile lor aparte și primesc aplicări direct. Unele dintre ele trimit direct contractul spre previzualizare și semnare. Totul se face prin internet, iar odaia o puteți vedea deja după achitare. Această posibilitate este comodă, dar riscantă, pentru că nu ești sigur de odaia pe care o primești și condițiile pot fi altele decât cele din poze.

Photo: apartmentveteran.com
Photo: apartmentveteran.com

#3. Grupurile de pe Facebook

În comunitatea Facebook există multe grupuri unde oamenii dau în chirie apartamente în diferite colțuri ale lumii și în marea majoritate a cazurilor, oamenii sunt reali și apartamentele sunt la prețuri rezonabile. Existența la astfel de grupuri poate fi atestată prin search. Dar pe Facebook denumirile grupurilor date este în limba vorbită în țară. Oamenii care oferă apartamente cunosc și engleza, însă detaliile despre apartament sunt oferite în limba de stat.

Photo: socialreap.com
Photo: socialreap.com

#4. Studenți în anul doi sau mai mult

Studenții care deja au experiență de căutare, au și mai mulți cunoscuți care dau apartamente în chirie sau oferă o odaie în apartamentele sale. Mulți studenți internaționali fac un semestru de schimb și dau în chirie locul său de trai, aceasta este o opțiune interesantă de a locui cu alți studenți și de a face noi cunoștințe.

Photo: gotodublin.ie
Photo: gotodublin.ie

#5. Universitatea

Universitățile în străinătate nu oferă cămin gratuit, însă au căminele lor în care dau în chirie odăi sau apartamente la un preț mai mic. Adresați-vă la secretariatul universității și aflați dacă mai sunt odăi libere și dacă vă pot oferi una. Deseori în cămin există și o bucătărie sau o cantină care vă pune la dispoziție mâncare.

Photo: unialliance.ac.uk
Photo: unialliance.ac.uk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente