În cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, vă invităm să cunoașteți profesioniști care ne inspiră, oameni talentați, creativi, entuziasmați de ceea ce fac și determinați să descopere și să inoveze. Aflăm de la ei cum se lucrează în domeniu, care sunt oportunitățile, cerințele cărora trebuie să le facă față profesioniștii IT, dar și pașii de urmat pentru tinerii care își doresc o carieră în cel mai dinamic sector, cel al Tehnologiei Informației.
Pasiunea pentru IT apare la fiecare în mod diferit. Pentru unii, din mare drag față de gaming, robotică sau electronică, alții pentru oportunitățile pe care le oferă o carieră în acest domeniu. Aventura lui Dan Iftodi în IT a început însă de pe vremea când era doar un copil.
Are 25 de ani și vine din Rezina. În momentul în care a decis să-și continue studiile la Chișinău, nu a stat pe gânduri nicio clipă! A ales Colegiul de Informatică, unde s-a convins și mai mult că vrea să-și facă o carieră în acest domeniu.
Toate proiectele la care lucrează, cărțile de specialitate pe care le citește sau alte curiozități despre programare le scrie pe blog și pe rețelele de socializare.
Pentru că este activ pe toate rețele de socializare și publică acolo mai tot ce face, a fost observat și recrutat de o companie internațională din domeniul IT.
Dincolo de jobul pe care îl are, este pasionat de microelectronică și robotică. Atunci când are timp liber, dezvoltă proiecte personale. De la uscătoare pentru fructe și roboți, a ajuns astăzi să-și creeze un dispozitiv inteligent care automatizează lucrurile din casă.
Proiectul se numește metalIO și este open-sourse, așa că toți cei care vor dori să-și creeze un dispozitiv similar acasă, îl vor putea face pe baza codurilor scrise de Dan, care pot fi găsite gratuit pe blog sau pe profilul lui Dan pe github.
Pentru alți tineri care vor să aleagă o carieră în IT, Dan vine cu câteva recomandări și sfaturi din propria experiență.
Reportajul este realizat în cadrul „Campaniei de promovare a Carierei IT” implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.