Cu ocazia aniversării de 2 ani de la fondare, Asociaţia Debra Moldova a organizat o expoziție de fotografii. Deși și-au propus să fie și un târg de lucruri uitate, s-a organizat un târg de lucruri făcut manual.
Decizia de a fonda “DEBRA MOLDOVA” a fost luata de un grup de 5 persoane. Fiecare având în familie un membru care suferă de Epidermoliză Buloasă. Asociația „DEBRA MOLDOVA” a fost înregistrată la Ministerul de Justiție al Republicii Moldova pe data de 20 Septembrie, 2011.
Misiunea noastră:
„Pentru a susține și informa oamenii cu EB și familiile acestora precum și doctorii, și publicul din R. Moldova despre această boală, despre necesitațile pacientilor cu EB, pentru a găsi căi comune de soluționare a problemelor noastre precum și de a apăra drepturile și interesele persoanelor care suferă de EB ”
”Ne adresăm tuturor celor care suferă de această boală (Epidermoliză buloasă) să ni se alăture. Cei ce vor sa susțină ONG-ul „DEBRA MOLDOVA” cu: idei noi mai eficiente în cum să ne facem auziți la o audiență mai mare, să ne ajute în operarea zilnică a organizației (scriere de scrisori, rapoarte, noutăți și mesaje) și nu în ultimul rând în operarea acestui website, sa ne contacteze”
Mai multe despre boală și organizație găsiți aici: Debra Moldova
La târg au fost aduse dulciuri, bijuterii, dar și lumânări gustoase, mirositoare și frumoase. Unul din cumpărătorii unei astfel de lumânări-înghețată a spus că marea provocare este să te abții să nu le mănânci. Meșterii care au creat surse de lumină ce seamănă mai mult cu delicatesele, au spus că ele sunt produse sută la sută manual, dar și naturale, inclusiv coloranții și aromatizatorii. De exemplu, lumânarea în coajă de cocos naturală a preluat mirosul de la ea.
Au fost prezente la eveniment nu doar dulciuri necomestibile, dar și altele „mai sănătoase decât renumitele acadele pe băț în rândul copiilor.” Eroii din desenele animate au fost îndulciți. Acum te gândești: „Ce e mai bine: să te joci cu ei sau să îi mănânci?” Pe masa reprezentanților au fost și dulciuri din ciocolată, zahăr topit și toate colorate.
Așa cum sezonul rece se apropie tot mai mult de casele noastre, la târg au fost aduse și cușme, ciorăpei din lână pentru cei mici dar voinici. Croșetate sau împletite, ele au fost la mare căutare.
Expoziția de poze, dar și târgul din fața Teatrului de Operă și Balet se va desfășura pe toată durata zilei. Cine e prin regiune, să treacă și să-și minuneze gustul, mirosul și văzul. Iar dacă nu reușiți, urmăriți din poze ce ați fi putut aduna de la târgul organizat la cei doi ani de la fondarea Asociației Debra Moldova.