Adrian Pleșca se retrage de la proiectul #OrasulMeu. Cine sunt cei doi tineri care vor să-i ocupe poziția

doitinericollage

La 12 Ianuarie 2017, în cadrul aniversării a doi ani de activitate a #orasulmeu, va fi ales și un nou coordonator-general al proiectului, datorită faptului că actualul coordonator, Adrian Pleșca, a decis să se retragă.

Alegerile se vor face maxim de transparent, bazându-se pe trei puncte electorale. Se declară ales cel/cea care acumulează cel puțin două puncte :

#1. 1 punct – votul public exprimat online pe orasulmeu.md (puteți vota la sfârșitul acestui articol)
#2. 1 punct – votul membrilor deplini ai Comunității Orașul Meu + echipa orasulmeu.md
#3. 1 punct – votul contribuitorilor în proiectul Orașul Meu (pictorii, arhitecții, activiștii, consilierii municipali, membrii fondatori, o parte a foștilor membri de board)

Cine sunt cei doi tineri care vor să fie coordonatorul proiectului #OrasulMeu

Alexandra Bogomazova

 

closeup

Descriere personală: „Mă numesc Alexandra și sunt membru de board la Orașul Meu. Marea majoritate a cunoscuților mei din ultima perioadă mă cunosc anume așa. Orașul Meu e proiectul meu de suflet, împreună cu care am crescut. A crescut el, am crescut și eu. Prin intermediul lui, văd atâtea neregularități în oraș, care mă întristează enorm pe durata câtorva secunde, în următorul minut apar zeci de idei alternative de a rezolva această problemă. Sunt genul de om care la o ceașcă de cafea poate genera idei, propune proiecte comune și stabili parteneriate. Mă dedic complet activităților la care lucrez și mă bucur de rezultatele obținute. Planific acțiunile și estimez riscurile”.

Programul de activitate: 

#1. Reinițierea proiectelor propuse și nerealizate sau nefinisate la momentul actual cu modificările de rigoare (ex. Scara Trandafirilor, Festivalul de Artă Urbană (cel din luna august), Alt+Chișinău).
#2. Revizuirea strategiei proiectului și propunerea amendamentelor necesare.
#3. Reformularea politicii financiare duse de organizație (obținerea bugetului independent și aplicarea masivă la granturi).
#4. Extinderea în teritoriu (prerogativ filiale în Bălți și Soroca), menținerea relațiilor de parteneriat cu proiecte locale asemănătoare din toate regiunile țării.
#5. Consolidarea echipei proiectului (instruiri, seminare, schimburi de experiență) și mărirea vârstei medii în organizație.
#6. Re- sau inițierea discuțiilor cu potențialii parteneri asupra proiectelor comune (ex. Pereții Vorbesc cu A.O. „Centrul de Educație non-formală Diversitate” sau Free Piano cu Moldo Crescendo).
#7. Inițierea a cât mai multe proiecte eficiente în parteneriat cu alți actori ai societății.
#8. Consolidarea societății civile prin organizarea dezbaterilor publice, conferințelor de presă, meselor rotunde pe marginea implementării proiectelor de ordin comunitar.

Proiecte dezvoltate în cadrul #orasulmeu– Festivalul de Artă Urbană, moțiunile departamentului Cultură/Tineret/Sport, asigurarea secretariatului #orasulmeu, obținerea statutului juridic de Asociație obștească, participare în: Scara Trandafirilor, Transportul public nocturn și reprezentarea #orasulmeu la diverse discuții, conferințe.

Funcții în alte organizații – Secretarul Departamentului Educație, Cultură și Politici Europene de Tineret al Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău; voluntar UNICEF și Centrul Media pentru Tineri; Actual – asistent de logistică la Moldo Crescendo, vice-președinte la Uniunea Elevilor din Moldova, coordonator general al proiectului „Art Zebras”.

Nicolae Anton

 

nicolae

Descriere personală – „Elev în clasa a XI-a la liceul Spiru Haret. În timpul liber practic sportul, dezbaterile și voluntariatul. Sunt un tânăr ambițios, ce crede că schimbarea este în noi. Fac parte din Orașul Meu de aproape un an și am reușit să fac multe în cadrul proiectului. Sunt un pieton și biciclist nemulțumit de nerespectarea drepturilor mele în oraș și voi lupta pentru un #orașmaibun în care eu, prietenii mei și toți chișinăuienii se vor simți auziți, respectați și necesari dezvoltării urbane”.

Programul de activitate – Singur nu cred că o să pot face prea multe, pentru că un lider fără echipă nu mai e un lider.

#1. NOI vom continua lupta pentru proiectul „Skatepark Chișinău”.
#2. Vom cere adăugarea rutei 8 la Transportul Public Nocturn.
#3. Vom readuce la viață proiecte vechi, care au rămas doar la nivel de idee, cum ar fi „Alt + Chișinău”, „Sculpturi de Chișinău”.
#4. Vom intensifica lupta împotriva gheretelor amplasate ilegal.
#5. Vom incerca soluționarea ilegalităților din Piața Centrală.
#6. Avem în plan și reamenajarea aleii bd. Grigore Vieru.
#7. Vom crea un forum unde lumea va putea sesiza problemele din Chișinău și împreună cu ei vom încerca să găsim soluții.

Proiecte dezvoltate în cadrul #orasulmeu– Transportul public nocturn, Revalorificarea Observatorului Astronomic, Salvăm Cinematograful Gaudeamus, Salubrizarea Arenei Mari a circului ș.a.

Funcții în alte organizații – membru UEM, antreprenor.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente