Ce se întâmplă, când ai cumpărat un telefon şi nu eşti mulţumit de acesta. Sau după un anumit timp, din motiv că nu ştii exact cum să-l utilizezi, telefonul nu mai funcţionează corespunzător.
Cel mai des telefoanele încep să lucreze mai greu sau se strică din motiv că utilizatorul nu ştie cum funcţionează dispozitivul.
Totuși, cel mai bine ar fi să procuri telefonul care ţi se potriveşte cel mai bine, la fel cum automobilul, locuinţa, localitatea se potriveste pentru o persoană. Cum e persoana aşa e şi telefonul său. Înainte de a procura poţi să selectezi un portal de căutare a telefonului ideal pentru tine.
Accesezi gsmarena.com, un portal de căutare a telefoanelor mobile. Aici găseşti aproape orice telefon mobil, desigur doar din cele licențiate.
Dacă nu eşti sigur, cât de bun e telefonul, poți verifica pe acest site. În caz că nu găsești un model dorit de tine, atunci e foarte posibil să fie din cele nelicenţiate, cel mai frecvent produse în China (Made in China).
Denumirea multor telefoane în original o găsiti sub bateria acestui telefon. Acum companiile de telefonie mobilă fac un fel de rebranding a acestora. De exemplu Vodafone, MTS, Orange ș.a. Pe carcasa telefonului scrie denumirea companiei de la care a fost procurat. Cel mai des aceste telefoane sunt blocate la reţea. Astfel de telefoane nu veţi găsi pe acest site.
Este foarte simplu de a găsi cel mai bun telefon selectând phone finder, unde sunt toate opţiunile de căutare. Puteţi selecta până şi frecvenţa maximă pe care poate lucra acest telefon.
Apropo, despre frecvenţă. Acum, odată cu dezvoltarea reţelei 4G, utilizatorii nu prea cunosc care telefon funcţionează în reţeaua 4G şi chiar dacă au procurat un aşa telefon şi pe el scrie că e 4G, în Republica Moldova nu se conectează.
Pentru aceasta e necesar de verificat mai intâi frecvenţa pe care funcţionează 4G la noi. Conform informaţiei de la ANCERTI , frecvenţa pe care funcţionează 4G este de la 2500 MHz până la 2690 MHz. În alte state acest prag e mai mic. Incepând chiar cu 2100 MHz.
De exemplu, pe site-ul propus selectând doar dispozitivele care lucreză pe frecvenţa 2600 MHz, obţinem 53 modele de telefoane. Prin aceasta se înţelege că încă reţeaua 4G este în dezvoltare şi pe viitor va înlocui reţeaua 3G.
O altă sursă importantă sunt şi comentariile altor utilizatori, ai celor ce au procurat deja aceste telefoane şi le-au utilizat. Pe internet mai poţi găsi şi video cu privire la funcţionarea şi analiza unor experți. Unora le plac telefoane performante, cele mai noi şi cu multe aplicaţii, altora le place ceva mai simplu şi raţional. Un telefon scump presupune şi cheltuieli mai multe chiar şi după ce a fost procurat: husa, ecran de protecție, căști, carcasă și multe altele.
Optimiează cheltuielile şi cumpară cel mai bun telefon pentru tine.