Pavel Filip felicită ambii candidați la prezidențiale: „Alegerile au întotdeauna un câștigător”

Pavel Filip
Foto:deschide.md

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a felicitat ambii candidați la funcția de președinte pentru rezultatele bune obținute în alegeri și efortul pe care l-au făcut. Șeful cabinetului de miniștri speră la o colaborare reușită cu viitorul președinte al Republicii Moldova. Declarațiile acestuia au fost făcute pe pagina sa de Facebook.

„Eu sper ca cel ce a câștigat să fie cetățeanul din aceste alegeri și nimeni să nu iasă învins din ele, iar pentru acest lucru oamenii trebuie să vadă că politicienii au o abordare matură, una instituțională, Moldova fiind o republică parlamentară, unde rolul majorităţii parlamentare este cheie. Respectăm totodată legitimitatea democratică a noului preşedinte şi vrem să lucrăm împreună, pe baza unei agende modernizatoare pentru Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip. 

În același context, premierul a ținut să asigure cetățenii că Acordul de Asociere şi reformele sunt ireversibile şi ţin de altfel de interesul naţional, iar temele legate de campanie precum cea a deraierii parcursului european ar fi un fals.

„Ca prim-ministru îmi voi îndeplini mandatul în continuare în conformitate cu prerogativele pe care le am, inclusiv în ceea ce privește relația cu președintele nou ales. Reformele pe care urmează să le facem și viitorul european al Moldovei depind de munca pe care o vom face la Parlament și Guvern”, a conchis Filip.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente