Ministerul de Externe face precizări despre cetățenii moldoveni de la Nisa

Bodies are seen on the ground after at least 30 people were killed in the southern French town of Nice when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday
Foto:time.com

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis un comunicat despre faptul că în conformitate cu datele preliminare furnizate de autorităţile franceze, în urma atacului produs în cursul acestei nopţi în oraşul Nisa,  în jur de 80 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 100 au fost rănite.

Ministerul nu a precizat despre identificarea sau nu până acum a cetățenilor moldoveni aflați la Nisa, dar atât Ministerul cât şi Ambasada Republicii Moldova în Franţa întreprind demersurile corespunzătoare pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii informaţiei cu privire la circumstanțele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa  a declanşat procedurile consulare specifice în astfel de situaţii şi este în legătură permanentă cu celulele de criză constituite de autorităţile franceze.

Cetățenii Republicii Moldova precum şi rudele acestora sunt rugaţi să contacteze :
# Ambasada Republicii Molodva la Paris +33 674966891

# Celulele de criză constituite de autorităţile franceze : +33 143 175 646 şi +33 493 722 222

# Centrul de Apel al MAEIE
din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit)
din străinătate: +373 22 788 722

Reamintim că joi seara, în jurul orei 23:30 (ora Moldovei), un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa (sud) pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Până acum, numărul victimelor ucise a ajuns la 80. Ministerul Afacerilor de Externe român a anunțat că cel puțin doi români au fost răniți în acest atac. Presa franceză spune că șoferul camionului care a izbit mulțimea, era cunoscut anterior poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente