Șeful-adjunct şi şeful Poliţiei Criminale din IP Rîșcani au primit mandate de arest pentru o lună

1
Foto:novostimira.net

30 de zile de arest au primit șeful-adjunct al IP Rîșcani şi şeful Poliţiei Criminale din Rîşcani. Decizia îi aparține magistraților Judecătorie Buiucani.

Procurorii și-au argumentat eliberarea unui mandat de arest preventiv pe motiv că cei bănuiți ar putea încerca să distrugă anumite probe. Astfel, instanța de judecată a admis demersurile procurorilor anticorupție.

Tot în acest dosar șeful IP Rîșcani și șeful secției ordine publică IP Rîșcani  au fost audiați și sunt bănuiți de neglijență în serviciu.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o amendă de la 20.000 la 40.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani. De asemenea, învinuiții ar putea fi privați de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că cei doi şefi ai Inspectoratului de Poliţie Rîşcani au fost reţinuţi duminică, în cadrul unei anchete penale pornite de Procuratura Anticorupţie după ce au fost suspendați din funcție pe perioada acesteia printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Aceştia sunt suspectaţi de lipsa acţiunilor prompte în investigarea unui cazului de dublu omor al tinerilor de la Nihoreni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente