Ioan Dan Niculescu, unul dintre coordonatorii campaniei online a președintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014 și speakerul evenimentului TEDxChisinau CrossRoads, a murit într-un accident rutier produs, joi seara, pe DN2, la intrarea în localitatea Roşiori, comuna Vadu Moldovei, România.
Ioan Dan Niculescu, în vârstă de 38 de ani, se afla la volanul unui Volkswagen Golf, iar înainte de un viraj la stânga, pe fondul carosabilului umed, mașina a derapat și a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un autovehicul cu platformă care circula regulamentar. Impactul s-a produs lateral, iar Niculescu a suferit leziuni incompatibile cu viața, scrie cronicadefalticeni.ro.
La fața locului au ajuns trei autospeciale, două ambulanțe SAJ și una SMURD, cât și modulul pentru descarcerare.
Pompierii fălticeneni l-au scos pe conducătorul auto dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Ulterior, salvatorii au anunțat că autorul accidentului, șoferul de 38 de ani, cu domiciliul în Iași, și-a pierdut viața. Acesta se afla singur în mașină și se deplasa pe direcția Fălticeni – Iași. Airbagurile, care s-au deschis pe partea frontală, nu i-au putut salva viața conducătorului auto.
Coliziunea a fost atât de puternică încât portiera dreapta a autoturismului Volkswagen Golf, a fost zdrobită și împinsă până la scaunul șoferului, iar motorul dislocat de pe șasiu. Plafonul, capota și trenul de rulare față au fost distruse în totalitate.
În urma coliziunii, cele două mașinii sunt avariate în proporție de 80%.
Ioan Niculescu era director de creație la propria agenție de publicitate din Iași, pe care a înființat-o în urmă cu mai bine de un deceniu, iar în 2014 a reușit ceea ce unii numeau imposibilul în campania electorală: să adune pe pagina de Facebook a unuia dintre candidații la președinție, Klaus Iohannis, într-un timp record, sute de mii de like-uri, făcându-l pe Iohannis primul politician european care a trecut de un milion de like-uri.
În mai 2015, Ioan Dan Niculescu a fost la speaker în cadrul evenimentului TEDxChisinau CrossRoads: Iată câteva din tezele sale pe care le-a împărtășit publicului, potrivit lui Andrei Curăraru:
#1. Sunt discronic și mereu intârzii. Nu o fac cu rea intenție.
#2. Primii 30 de ani credeam că am timp. Discronicii se pot focusa ușor pe un lucru foarte mult timp.
#3. Am început cariera fiind freelancer și am creat imagini identitare pentru restaurante. Creația nu e invenție. E o asociere așa cum e nevoie.
#4. La 30 de ani am devenit conștient. Se apropia jumătatea din viața mea activă și nu mă realizasem nici 20%. Nu mai aveam timp.
#5. Răspunsul l-am găsit în istorie. La omul care a descoperit roata. El a început să poată să aibă alegerea: de două ori mai mult timp sau resurse. El a ales B. Și sistemul s-a întors împotriva noastră.
#6. Nu mai puteam amâna. Dacă nu aveam timp, aveam spațiu, analizând cum se lucrează în altă parte. Tehnologia ne poate ajuta să avem mai mult timp.
#7. În proces, m-am descoperit pe mine. Am nevoie de: un laptop, un telefon, 2 cărți de credit, un kindle, o cameră, o agendă, o pereche de șlapi. Și da, un ocean și un apus.
#8. Am învățat de la apus că e important să lași o culoare frumoasă după ce strălucești.
#9. De la ocean am învățat să nu îmi fie frică să fiu eu însumi cel ce vreau să fiu.
#10. După 3 luni petrecute în Asia, am avut curaj să experimentez cu meniuri, cu detalii. Să construiesc identitatea online a unui partid, dar și a unui Președinte.
#11. Nu există un timp corect sau unul greșit, există doar fusuri orare. Și dacă ai un vis în care crezi, vei avea timp să îl realizezi.
#12. Dupa o viață cu întâlniri cu prieteni ratate, relații amoroase ratate, un examen de licență ratat, în cel mai rău caz ești un David împotriva lui Goliath și poți reuși.