Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, s-ar fi prăbuşit în Marea Mediterană

1030046116
Foto:sputniknews.com

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord şi care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de postul de telviziune Al Mayadeen, relatează presa internaţională, citată de Mediafax.

UPDATE:

Avionul EgyptAir care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Mediterană joi dimineaţa, au anunţat oficiali din cadrul Aviaţiei Civile egiptene, citaţi de AP online.

Premierul egiptean, Sherif Ismail, a spus că este prea devreme pentru a spune dacă avionul a avut o problemă tehnică sau dacă un atac terorist a cauzat prăbuşirea acestuia.

Zborul MS804 nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului la ora locală 2.45, când se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri, potrivit companiei aeriene. Acesta a mai comunicat faptul că aeronava a dispărut după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean.

CiziQg1WgAA6CA0

 

UPDATE:

Avionul EgyptAir, care a dispărut în noaptea de miercuri spre joi în timp ce efecuta un zbor între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos, aflându-se în spaţiul aerian egiptean când nu a mai putut fi urmărit cu ajutorul radarelor, potrivit unei unei surse aeroportuare. Sursa a făcut aceste declaraţii pentru agenţia AFP, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

UPDATE:

Ministrul francez de Externe a activat o celulă de criză în cadrul ambasadei Franţei la Cairo în cazul dispariţiei avionului operat de EgyptAir.

UPDATE:

Piloţii avionului dispărut EgyptAir au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, potrivit unui comunicat al companiei aeriene egiptene, ce contrazice informaţiile anterioare, relatează Le Figaro online.

Mesajul a fost primit la mai puţin de zece minute înainte ca avionul de tip Airbus A320 să nu mai poată fi localizat, a subliat un responsabil al companiei EgyptAir.

Reamintim că, un avion EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord deasupra Mării Mediterane, acesta nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului, a anunţat compania aeriană.

Zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase de la Paris spre Cairo la ora locală 23.09 şi nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, a mai anunţat EgyptAir pe contul de Twitter.

În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri, urmând să aterizeze în douăzeci de minute.

În avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri inclusiv un copil şi doi bebeluşi şi zece membri ai echipajului, a mai anunţat EgyptAir. Anterior, aceasta a comunicat că la bordul aeronavei se aflau 59 de pasageri.

Flightradar24.com a anunţat că avionul, care avea o vechime de 12 ani, a putut fi localizat ultima oară deasupra Mării Mediterane.

Pilotul avea 6.275 de ore de experienţă de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informaţiilor furnizate de compania aeriană. Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile a transmis că mai multe echipe de salvare caută avionul dispărut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente