Comisia Electorală Centrală (CEC) este pregătită din punct de vedere logistic şi financiar pentru desfăşurarea scrutinului prezidenţial în anul curent. Declaraţia a fost făcută de Andrei Volentir, secretarul CEC, în cadrul unei emisiuni televizate.
„Noi am avut anul trecut alegeri locale. Cele 4.000 de laptopuri urma să le transmitem în şcoli prin intermediul Ministerului Educaţiei. Mă bucur că nu am reuşit s-o facem. Totodată, aşteptam să avem în acest an un referendum, aşa că am programat resurse bugetare suplimentare necesare desfăşurării unui exerciţiu electoral”, a precizat Volentir, citat de IPN.
Referindu-se la semnăturile colectate de Platforma „DA” pentru desfăşurarea unui referendum privind modificarea Constituţiei, Volentir a spus că partea ce ţine de alegerea şi demiterea şefului statului şi-a pierdut actualitatea după decizia Curţii Constituţionale din 4 martie. „Mai există încă două aspecte de modificare a Constituţiei, pentru care se colectează semnăturile separat, dar în cadrul aceleiaşi campanii. Este vorba de anularea imunităţii parlamentare şi reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 71. Dacă totul va fi în regulă, va trebui de organizat şi referendumul”, a spus secretarul CEC.
Andrei Volentir a spus că în urma deciziei CC din 4 martie vor fi modificate 22 de articole din Codul Electoral.