Comisarul European pentru Energie vine în Moldova

Foto: Günther Oettinger și Iurie Leancă la Bruxelles. PC: gov.md

Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, va participa la ceremonia de începere a lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, care vor avea la sfârșitul lunii august.

El a acceptat invitaţia din partea premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles, relatează agerpres.ro

În cadrul discuţiilor a fost acordată o atenţie sporită construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni, potrivit unui comunicat al guvernului de la Chişinău. Leancă a subliniat importanţa strategică a proiectelor în cauză pentru asigurarea Republicii Moldova cu resurse energetice necesare prin oferirea accesului la surse alternative de gaze naturale.

De asemenea, Iurie Leancă a comunicat intenţia ţării sale de a adera la Parteneriatul pentru eficienţa energetică şi mediu în Europa de Est.

Ministrul economiei de la Chişinău, Valeriu Lazăr, a anunţat miercuri că lucrările de construcţie a gazoductului vor începe la 27 august, de Ziua Independenții  Republicii Moldova.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente