(video) Perturbarea traficului rutier: Cei trei lideri ai protestelor riscă amendă sau închisoare

blocaj_foto
Foto:Urmările manifestărilor desfășurate pe 24 ianuarie în mun. Chișinău

Deoarece o bună parte din traseul marșului de ieri nu s-a regăsit în declarația prealabilă coordonate cu Primăria și poliția, blocând mai multe străzi și perturbând traficul rutier, cei trei lideri ai protestului de duminică riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă.

Ieri, 24 ianuarie, în Chișinău au avut loc simultan mai multe proteste desfășurate de către Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru și Platforma DA, la care au participat circa 20 000 de cetățeni.

Aproximativ în jurul orelor 14.00, participanții la protest au format o coloană și au pornit în mod organizat, sub forma de marș, nedeclarând în prealabil acest lucru în Declarația prealabilă depusă la Primărie, pe următoarele trasee: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – șos. Balcani – str. L. Deleanu – str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN.

În fruntea coloanei fiind Igor Dodon, Renato Usatîi și Andrei Năstase. Ca urmare, pe traseele respective a fost sistată circulația rutieră timp de aproximativ o oră, astfel fiind create incomodități participanților la trafic, dar și agenților economici din preajmă.

În același timp, un grup de protestatari, în jur de 350 de persoane, au blocat traseul în ambele direcții de deplasare pe str. Calea Ieșilor, spre or. Strășeni, timp de 35 minute, circulația rutieră fiind sistată. La fel, au făcut un rug în mijlocul traseului.

Astfel, protestatarii au perturbat traficul rutier și graficul transportului public, au creat impedimente agenților economici care își desfășurau activitatea în acea zonă.

Acțiunile de ieri ale protestatarilor cad sub incidența mai multor articole ale Codului Contravențional și Penal pentru nerespectarea legislației cu privire la organizarea întrunirilor (art. 67 CC), blocarea intenționată a arterelor de transport (art. 225 CC) și blocarea intenționată a arterelor de transport prin crearea de obstacole prin instalarea de posturi sau alte mijloace (art. 271 CP).

Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă amendă de la 600 la 2 000 de lei, fie privarea de libertate de la 2 la 6 ani.

Poliția reiterează apelul său către cetățeni de a protesta pașnic, fără a recurge la violențe. În același timp, dacă aceștia observă obiecte dubioase, fie persoane care instigă la violențe, să anunțe imediat poliția.

De la începutul protestelor, au fost blocate mai multe străzi, nefiind coordonate cu Primăria și poliția: bd. Cantemir, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Columna, bd. Grigore Vieru, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. Alexandru Lăpușneanu, str. 31 August 1989, str. Sfatul Țării, str. Maria Cebotari, str. Anatol Corobceanu, str. Alexei Mateevici, șos. Hânceşti, str. Lech Kaczynski, str. Pan Halippa, str. Alexandr Pușkin, str. Calea Ieșilor, șos. Balcani, str. Liviu Deleanu, str. Alba Iulia, str. Ion Creangă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente