Centrul de Guvernare Electronică invită toți tinerii pasionați de IT să participe la jocul virtual Cyber Olympics, care promovează securitatea cibernetică, să-și testeze capacitățile în IT.
Jocul este bazat pe sistemul Linux și se bucură de o mare popularitate în Estonia, țara în care a fost lansat. În cadrul unui concurs, vor fi selectați 20 de participanți care vor juca aproximativ 4-6 ore, timp în care vor trebui să se apere de atacurile virtuale. Condiții obligatorii de participare sunr cunoașterea limbii engleze, dar și a unor abrevieri din domeniul IT – OWASP, SQLi, XSS, CSRF, DOS, WAF, rootik discovery, IDS, nmap, KALI, Linux, ssh, DNS, IP, network monitoring, Cookies (HttpOnly, Secure), SSL weaknesses, shellshock.
Data desfășurării jocului este 29 octombrie.
Toți doritorii de a participa la concurs vor completa formularul de aplicare până pe data de 18 septembrie. Ulterior, ei vor fi supuși unui nou exercițiu, a cărui rezolvare va trebui să fie expediată până la 2 octombrie.
Concursul Cyber Olimpics se desfășoară în contextul lunii Securității Cibernetice și are scopul nu doar de a dezvolta capacitățile din domeniul IT ale tinerilor, dar și de a promova securitatea în domeniul digital/online.
Luna Securității Cibernetice are loc în 19 țări, în cadrul căreia vor fi organizate peste 60 de evenimente IT. Centrul de Guvernare Electronică invită toți doritorii să aplice la acest concurs, pentru a-și testa cunoștințele digitale.
Republica Moldova, este unul dintre cei mai importanţi parteneri din Europa Centrală și de Est care s-a alăturat efortului comun al UE în vederea asigurării securităţii informaționale, de rând cu țări ca Germania, Estonia, Franța, Norvegia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.
Formularul de aplicare îl găsiți aici: https://www.surveymonkey.com/r/W98V6VD
Centrul de Guvernare Electronică este o instituție publică înființată la inițiativa primului ministru, în august 2010, aflată în subordinea Cancelariei de Stat, care își propune modernizarea Tehnologică a Guvernării, până în 2020, și are drept scop primar dezvoltarea utilizării, de către instituţiile publice, mediul de afaceri și cetățeni, a potenţialului oferit de tehnologiile digitale. Proiectele de e-Transformare a Guvernării sunt finanţate de către Banca Mondială.