Mămăliga Warriors a prezentat vineri, 10 aprilie, în premieră, scurtmetrajul pe care l-au filmat în aventura parcursă la Mongol Rally.
Călătoria spre Mongolia, din vara anului 2014, a început la Londra și, timp de 44 de zile, au ajuns în Ulan Bator, trecând prin o mulțime de țări, printre care: Belgia, Macedonia, Turcia, Caucazul de Sud, Iran, Kazahstan, Rusia, Georgia ș.a.
Cei patru tineri care au pornit la drum lung și aventuros sunt: Mihai Focșa — Navigatorul, Oleg Gnilenco — Șoferul Navigatorului, Igor Cepoi — Imortalizatorul și Radu Pozneac — Cheia Sol „călare pe căluțul” lor pe patru roți, pentru că: „Ce fel de gospodărie fără cal?”, se întreabă ei.
Scurtmetrajul cu durata de circa 30 de minute pezintă cele mai captivante momente din Drumul Mămăligii: peripeții, distracții, situații problematice, dar mereu rezolvabile – un adevărat amalgam de emoții și trăiri ce garantează o experiență deosebită. Filmulețul va fi plasat pe YouTube peste circa două săptămâni, după ce va avea loc și proiectarea în cadrul unui eveniment la București.
Iată trailer-ul acestui film:
Călătoria a avut la bază o inițiativă de binefacere, astfel încât de pe urma evenimentelor organizate de acești tineri au fost ajutate două familii cu numeroși copii.
Interacționând cu invitații, tinerii au mărturisit că cea mai ciudată băutură pe care au gustat-o a fost cumâs în Kârgâzstan. Pe lângă faptul că în țările estice diverse mâncăruri precum khinkali sunt servite cu coriandru, care îi oferă un gust neobișnuit, ce nu a fost îndrăgit de cei patru tineri, acestora le-a surâs norocul să afle că în regiunea de Nord a Georgiei există o mâncare tradițională, care se numește mămăligă, în câteva feluri diferite.
Văzând multă lume cu obiceiurile sale, au constatat că „Albania este țara contrastelor”, potrivit spuselor lui Oleg, care a privit din perspectiva unui șofer, pentru că circulația pe străzi este haotică și șoferii nu se conformează indicatoarelor și nici semaforului. „În Tadjikistan drumuri nu sunt deloc. În Pamir nu este asfalt, și trebuia să mergem cu 20−30 km/h”, au spus ei.
Anterior, cei patru membri ai echipei au spus pentru #diez: „Sigur că ne-a marcat această călătorie. Ne-a făcut mai buni. Mai nebuni? E greu de spus, dar a schimbat ceva în fiecare. A fost o călătorie plină de contraste: climaterice (am prins și ninsoare și căldură de 45 grade în pustiu), economice (de la Europă bogată, până la o Asie mai săracă), culturale (aici fără comentarii); ca să te lase neschimbat. De fapt, noi nici nu prea am reușit să înțelegem bine ce se petrecea atunci, eram ca niște bureți care absorbeam tot și, deja ajunși acasă, am început să rumegăm totul. Putem spune cu siguranță că această aventură ne-a făcut să vrem mai mult, dar data viitoare credem că va fi pe un alt continent”.