(foto) Eveniment inedit la USM: Hai să ne căsătorim rapid de Dragobete

12
Foto:Studenții de la Universitatea de Stat din Moldova au sărbătorit Dragobetele

Tradiția de a sărbători Dragobetele pare a fi resuscitată de studenții de la USM, care anual organizează în această zi tot soiul de evenimente.

Dacă dragoste nu e, la sigur studenții din cadrul facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării o vor crea. Cei care deja și-au găsit jumătatea au avut minunata ocazie să își spună cuvinte calde, iar cei care sunt singuri, neliniștiți și în continuă căutare au avut posibilitatea să se căsătorească, primind astfel un certificat de căsătorie valabil timp de 24 de ore.

Tinerii jurnaliști au făcut coadă la oficiul improvizat al stării civile pentru a-și oficializa relațiile, chiar și pe un termen limitat. Unii au fost atât de entuziasmați, încât au gustat de câteva ori această experiență, dar și cu parteneri diferiți, mai întâi cu o fată și apoi cu un băiat, o ditamai unitate prin diversitate.

„A fost o experiență interesantă și am făcut-o doar de dragul amuzamentului”, a declarat unul din miri.

 

Cuplu tânăr căsătorit
Cuplu tânăr căsătorit
De ce nu?
De ce nu?

Ce nuntă fără inele, muzică și dansuri? Studenții au avut parte de toate. Au fost îmbrăcate inele din panglici, au fost interpretate melodii romantice, doar că au avut mai puține seminare și prelegeri, dar într-o astfel de zi absențele se iartă.

Pe lângă cei de la jurnalism, doi îndrăgostiți au decis că afecțiunea nu trebuie ascunsă, ci împărțită tuturor, mai ales într-o zi atât de semnificativă pentru cultura unui popor. Ei au distribuit mesaje de felicitare și panglici tricolor tuturor îndrăgostiților de viață.

Organizatorul evenimentului, Corina Bezer, a afirmat că „Această sărbătoare, provenită de la daci, tinde să culturalizeze și să promoveze valorile veșnic actuale”.

 

5
Corina Bezer și Vlad Bilețchi – organizatori a evenimentului
Dragobete la USM
Dragobete la USM
7
Dragobete la USM

Dragobetele – sărbătoarea dragostei la români – își are rădăcinile în tradițiile dace și în credința într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic și începutul primăverii.

Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei și al bunei dispoziții. I se mai spunea Cap de Primăvară sau Cap de Vară și era identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romană și cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.

 

8
Dragobete la USM
6
Dragobete la USM
4
Dragobete la USM
9
Dragobete la USM
10
Dragobete la USM
11
Dragobete la USM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente