Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a organizat prima ediție a hackathon-ului cu tematică pascală. În cadrul acestuia au participat reprezentanții întregii comunități academice. De la studenți și angajați ai direcțiilor universitare, până la profesori, cu toții s-au implicat la vânătoarea de ouă pascale.
Pe 16 aprilie, campusul Universității „Ion Creangă” a devenit locul de desfășurare a concursului. Participanții au fost grupați în trei echipe a câte șapte membri, unde au fost îndemnați la colaborare și competitivitate. Pentru început, aceștia au fost responsabili de crearea denumirii, sloganului și logoului echipei. Ulterior, prin tragere la sorți, echipele și-au stabilit culorile reprezentative, în baza cărora urmau să plece la vânătoarea de ouă pascale.
Regulile concursului includeau îndeplinirea unor provocări pentru care echipele trebuiau să găsească minimum patru ouă ascunse în campusul universitar. Participanților le-a fost oferită și câte o hartă schematică pentru a facilita găsirea posturilor cu provocări. Concursul și-a dat startul în complexul sportiv, unde echipele au avut de îndeplinit primul challenge, cel de driblare a mingii dintr-un punct în altul al sălii. La finalizarea acestuia, pe harta schematică era aplicat un sticker de confirmare a îndeplinirii provocării.

Ajunși în inima campusului universitar, pe lângă vânătoarea de ouă, membrii echipelor și-au testat cunoștințele de cultură generală. După ce găseau câte patru ouă pascale, participanții aveau posibilitatea să meargă la următoarea etapă. Cele cinci provocări includeau diverse cerințe, precum:
# rezolvarea unui puzzle;
# ghicirea proverbelor după emojiuri;
# continuarea versurilor din poeziile românești;
# rezolvarea unei probleme de logică;
# mimarea expresiilor.


Printre criteriile de apreciere s-au inclus colaborarea, iscusința, precum și spiritul de echipă. La un scor strâns, cu 28 de ouă pascale găsite, pe primul loc s-a pozițiinat echipa profesorilor. Aceștia au fost urmați de studenți, cu 27 de ouă pascale, iar echipa angajaților direcțiilor au reușit să găsească 26 de ouă. La final, implicarea fiecărui participant a fost apreciată cu o diplomă și un cadou pascal.






